form üzerindeki tüm nesnelerin enabled:=false olması
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
form üzerindeki tüm nesnelerin enabled:=false olması
mrb arkadaşlar. herhangi bir form üzerindeki tüm nesnelerin enabled değerini false yapmak istiyorum. basit bir soru galiba ama ben cevabını bulamadım.
Re: form üzerindeki tüm nesnelerin enabled:=false olması
cevabı buldum. ithiyacı olan arkadaşlar için
for i := 0 to self.ComponentCount - 1 do
begin
if ( self.Components[ i ] is Tedit ) then (self.Components as Tedit).Enabled:=false;
end;
for i := 0 to self.ComponentCount - 1 do
begin
if ( self.Components[ i ] is Tedit ) then (self.Components as Tedit).Enabled:=false;
end;
Merhaba
bu arada formdaki bir kısım bileşenleri disabled bırakmak istersen ama sayısı da az değilse?!
Tavsiyem, gruplar oluşturacak şekilde panel üzerinde kullanın. Sadece paneli disable edin. üzerindeki herşey disable olur.
Pratik ve etkili.
bu arada formdaki bir kısım bileşenleri disabled bırakmak istersen ama sayısı da az değilse?!
Tavsiyem, gruplar oluşturacak şekilde panel üzerinde kullanın. Sadece paneli disable edin. üzerindeki herşey disable olur.
Pratik ve etkili.
İşin püf noktası budurmrmarman yazdı:Merhaba
Pratik ve etkili.

Nasibinde varsa, alırsın karıncadan bile ders, Nasibinde yoksa, bütün cihan önüne serilse, sana ters..