delphi de değişkenlere topluca değer atamak
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
delphi de değişkenlere topluca değer atamak
a,b,c,d,e,f,k,l,m,n,p gibi değişkenlere aynı anda sıfır değerini atamak istiyorum
foxpro da bu işlemi store 0 to a,b,c,d,e,f,k,l,m,n,p
seklinde yapıyorduk
foxpro da bu işlemi store 0 to a,b,c,d,e,f,k,l,m,n,p
seklinde yapıyorduk
Muttalip TOPTAŞ
Yıldız Teknik Üniversitesi
Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Tel: 0212-3832134
Yıldız Teknik Üniversitesi
Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Tel: 0212-3832134
Re: delphi de değişkenlere topluca değer atamak
Delphi de benzer bir yazım şekli yoktur. Tek tek atamanız gerekli.
C. Sunguray
csunguray at netbilisim.kom
Net Bilişim Hizmetleri
Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)
csunguray at netbilisim.kom
Net Bilişim Hizmetleri
Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)
var
a,b,c,d : integer := 0;
Böyle bir atama Delphi'nin hangi versiyonunda varvaryemez yazdı:var

There's no place like 127.0.0.1
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
Kod: Tümünü seç
const
deneme : integer = 5;
var //global var
deneme2 : integer= deneme;
deneme3 : integer= deneme+1;
xxxxxxx : integer= 5;
seklinde ifadeler mevcuttur.
Merhaba , @sadettinpolat , mesajı okuyunca hemen denemek istedim XE2 ve Delphi2007 de örneklediğiniz şekilde bir kullanıma izin vermedi, bazı şeyleri derleyici direktifleriyle açıp kapatmak gerekiyor buda öyle bir özellik mi ? ya da siz hangi sürümde böyle bir kullanım uygulayabildiniz.sadettinpolat yazdı:Kod: Tümünü seç
const deneme : integer = 5; var //global var deneme2 : integer= deneme; deneme3 : integer= deneme+1; xxxxxxx : integer= 5;
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
Ben de XE'de denedim, hata veriyor.vkamadan yazdı:Merhaba , @sadettinpolat , mesajı okuyunca hemen denemek istedim XE2 ve Delphi2007 de örneklediğiniz şekilde bir kullanıma izin vermedi, bazı şeyleri derleyici direktifleriyle açıp kapatmak gerekiyor buda öyle bir özellik mi ? ya da siz hangi sürümde böyle bir kullanım uygulayabildiniz.sadettinpolat yazdı:Kod: Tümünü seç
const deneme : integer = 5; var //global var deneme2 : integer= deneme; deneme3 : integer= deneme+1; xxxxxxx : integer= 5;
const
deneme = 5;
Aslında; zaten soruyu soran arkadaşın amacı bu şekilde kullanmak değil sanırım. Kod bloğunun herhangi bir yerinde toplu halde değer atamaktan bahsediyor(en azından ben öyle anladım). Bildiğim kadarıyla Delphi'de bunun bir yolu yok.
There's no place like 127.0.0.1
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
Merhaba @vkamadan,vkamadan yazdı:Merhaba , @sadettinpolat , mesajı okuyunca hemen denemek istedim XE2 ve Delphi2007 de örneklediğiniz şekilde bir kullanıma izin vermedi, bazı şeyleri derleyici direktifleriyle açıp kapatmak gerekiyor buda öyle bir özellik mi ? ya da siz hangi sürümde böyle bir kullanım uygulayabildiniz.sadettinpolat yazdı:Kod: Tümünü seç
Direkt editorden kopyala - yapistir yaptim diye hatirliyorum ama deneme : integer = 5; satirini deneme = 5; seklinde degistirmeden bende simdi calistirmadim

Delphi 2010 kullaniyorum , xe 4 te de denedim deneme = 5; seklinde yazinca calisiyor ancak.
@simaWB , bende a,b,c = 0 seklinde atamanin olmadigini ancak bu sekilde bir atama sekli oldugunu belirtmeye calistim. tek tek atama yapmak lazim.
sadettinpolat yazdı:Merhaba @vkamadan,vkamadan yazdı:Merhaba , @sadettinpolat , mesajı okuyunca hemen denemek istedim XE2 ve Delphi2007 de örneklediğiniz şekilde bir kullanıma izin vermedi, bazı şeyleri derleyici direktifleriyle açıp kapatmak gerekiyor buda öyle bir özellik mi ? ya da siz hangi sürümde böyle bir kullanım uygulayabildiniz.sadettinpolat yazdı:Kod: Tümünü seç
Direkt editorden kopyala - yapistir yaptim diye hatirliyorum ama deneme : integer = 5; satirini deneme = 5; seklinde degistirmeden bende simdi calistirmadim
Delphi 2010 kullaniyorum , xe 4 te de denedim deneme = 5; seklinde yazinca calisiyor ancak.
@simaWB , bende a,b,c = 0 seklinde atamanin olmadigini ancak bu sekilde bir atama sekli oldugunu belirtmeye calistim. tek tek atama yapmak lazim.
Merhaba @sadettinpolat , evet o şekilde bir düzeltme yapıldığında belirttiğiniz şekilde çalıştı, teşekkürler.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
Selam,
şeklinde yazacağınıza (ki olmaz delphide) onun yerine array kullanın hiç uğraşmayın. Hem böylece değişkenleri döngüyede sokabilirsiniz
store 0 to a,b,c,d,e,f,k,l,m,n,p
şeklinde yazacağınıza (ki olmaz delphide) onun yerine array kullanın hiç uğraşmayın. Hem böylece değişkenleri döngüyede sokabilirsiniz