Sorularımla çok olduğumun farkındayım. Umarım ben de bir gün bu işleri çözüp sizler gibi yeni arkadaşlara yardımcı olabilceke seviyeye gelirim. Aslında biraz da derdim bu güzel forumu biraz daha canlandırabilmek. Sonuçta sorduğum soruların birçoğuna internette videolarda vs. de ulaşabilirim. Ama etkileşimli, paylaşarak, konuşarak bir şeyleri öğrenmek daha güzel geliyor bana. Umarım sadece soru cevap değilde karşılıklı konuşabileceğimiz bir ortam oluştururuz bu forumda. Ayrıca site adminlerine böyle seviyeli bir site oluşturdukları için teşekkür ederim. (Yukarıda yazdığım şeylerde yanlışlık varsa lütfen düzeltin. Örneğin diğer forum başlıklarında daha canlı bir paylaşım vardır ama ben girmediğim için bunun farkında olmayabilirim.)
Şimdi bir sorum daha var. Bu sitede her zaman olduğu gibi yine beklediğim çözüm konusunda arkadaşların yardımcı olacağını umuyorum.
Sorum şu:
Ben bir Maç Sonuçları programı da oluşturmak istiyorum. Yanlız şöyle bir sorunum var. Maç sonuçlarını girerken her lig için ayrı bir sayfa oluşturmak yerine combo oluşturup bu combodan hangi ülkeyi (ya da ligi seçersem) o lig ya da ülkenin takımlarının refresh ile alttaki takım combolarını doldurmasını istiyorum. Yani sadece combodan ülkeyi ya da ligi seçmek yetecek. Yeni bir sayfaya yönlendirmek zorunda kalmayacağım. Aşağıda basit bir kod yazıyorum. Bu kodlar sayesinde ne demek istediğim sanırım daha kolay anlaşılacak.
Sayfayı yönlendirmeden sayfa üzerinde değişiklik yapabilmek java script kullanmalısınız. Eğer dinamik olarak serverdan data çekerek bu nesneleri oluşturacaksınız ajax teknolojisinden yararlanmalısınız.
Ajax gözünüzü korkutmasın, ajax'da zaten javascript;
javascript ile arka planda bir browser penceresi açılıp istediğiniz sayfadan gelecek veriler bir değişkene doldurulur, basitçe bu şekilde.
Evet, JavaScript kullanarak sayfa üzerinde değişiklik yapabilirsiniz, özellikle DOM manipülasyonu için. Sayfa yönlendirmesi olmadan içerik değişikliği yapmak için, Ajax teknolojisini kullanarak sunucudan veri çekip bu verileri dinamik olarak sayfada güncelleyebilirsiniz. Ajax, sayfanın tamamını yeniden yüklemeye gerek kalmadan verileri arka planda almanızı sağlar, bu da kullanıcı deneyimini çok daha hızlı ve verimli hale getirir.
Counter-Strike oyununun hayranıyım ve silahlar için en iyi görünümleri elde etmek için en iyi kasa açma siteleri platformunda kasaları açıyorum.