Merhaba Arkadaşlar çözemediğim bir konuda sizlerden yardım bekliyorum.
Ben RAD Studio XE3 ile C++ yazılım dili ile basit ftp sunucu ve istemci uygulaması geliştirmem gerekiyor.
TIdFTP ile geliştirmiş olduğum uygulama her hangi bir FTP sunucusuna sorunuz bağlanıp sunucuda ki dizin ve dosyaları listeleyebiliyor.
Geliştirdiğim FTP sunucusunu Sanal bilgisayarda çalıştırıyor ve ona IP ile bağlanabiliyorum, "ChangeDir" komutunu da uygulayabiliyorum, Sunucumda tüm işlemleri listeleyerek takip edebiliyorum, hatta "IdFTP.List(NULL,"",false);" yaparak listeyi alabiliyorum ancak 3. parametreyi true yaparak listeyi ayrıntılı almam gerekli.
İşte bu komutu yolladığımda Sunucuda Listeleme fonksiyonu hiç çalışmıyor "IdFTPServerListDirectory"
ve liste gelmiyor. FTP istemci uygulamam da dönen hata mesajı şu "PORT/EPRT command disabled" dosya ve dizinleri ayrıntılı listeleyemiyorum.
Mutlaka bir hata veya yanlışım var, FTPServer bileşenimin tüm varsayılan değerlerine müdahale ettim ancak ne yaptıysam başarılı olamadım.
Yardımcı olursanız sevinirim.
C++ ile yazsam da Delphi dili ile kodlamayı okuyabiliyor C++ olarak uygulayabiliyorum.
FTPServer Dosya ve Dizin Listeleme Sorunu
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: FTPServer Dosya ve Dizin Listeleme Sorunu
İstemci uygulamanızı admin kullanıcı hakları ile çalıştırıp bağlanmayı dener misiniz ?
Denedim Tuğrul bey server ve client'i zaten yönetici haklarıyla çalıştırıyordum.
FTP Client, sunucuya bağlanabiliyor dizin değiştirebiliyor, ayrıntılı istenmezse listeyi gönderebiliyor, ancak ayrıntılı liste almam gerek. Ayrıntılı liste istediğimde Sunucu bunu red ediyor.. neden? bunu bulamıyorum!
FTP Server'de sorun olmalı Cilent başka sunuculara bağlanabiliyor. IdFTPServer bileşeninin fonksiyonlarını tek tek inceledim, görüntüledim. Listeleme için çağrılacak olan "OnListDirectory" fonksiyonu ise ayrıntılı liste istendiğinde hiç çağrılmıyor.
Neden olabilir, bileşenin varsayılan değerlerinde girilmesi geren bir veri mi olmalıydı bilemiyorum.
Önceden benzer bir çalışma yapmış olan varsa karşılaştırmak isterim.
FTP Client, sunucuya bağlanabiliyor dizin değiştirebiliyor, ayrıntılı istenmezse listeyi gönderebiliyor, ancak ayrıntılı liste almam gerek. Ayrıntılı liste istediğimde Sunucu bunu red ediyor.. neden? bunu bulamıyorum!
FTP Server'de sorun olmalı Cilent başka sunuculara bağlanabiliyor. IdFTPServer bileşeninin fonksiyonlarını tek tek inceledim, görüntüledim. Listeleme için çağrılacak olan "OnListDirectory" fonksiyonu ise ayrıntılı liste istendiğinde hiç çağrılmıyor.
Neden olabilir, bileşenin varsayılan değerlerinde girilmesi geren bir veri mi olmalıydı bilemiyorum.
Önceden benzer bir çalışma yapmış olan varsa karşılaştırmak isterim.
Indy ftp componentlerini çok basit düzeyde kullandım ama birkaç önerim olabilir, muhtemelen çoğunu kontrol etmişsinizdir :
* Harici bir ftp programı ile (flashfxp vs) yapmak istediğiniz işlemi yapabiliyor musunuz bir bakın.
* İşlemi izole edin. Yani sıfır bir proje açıp, sadece bu işi yapmayı bir deneyin. Başka birşey etkiliyor olabilir.
* Exe'yi başka bir bilgisayarda deneme imkanınız varsa, başka bir bilgisayarda deneyin.
* Indy'nin demoları vardı ve pek çok konuyla alakalı örnek uygulamalar yapmışlardı. Google'dan "Indy demos" diye aratırsanız ulaşabilirsiniz sanıyorum. İşinize yarar kod örneği olabilir.
Kolay gelsin.
* Harici bir ftp programı ile (flashfxp vs) yapmak istediğiniz işlemi yapabiliyor musunuz bir bakın.
* İşlemi izole edin. Yani sıfır bir proje açıp, sadece bu işi yapmayı bir deneyin. Başka birşey etkiliyor olabilir.
* Exe'yi başka bir bilgisayarda deneme imkanınız varsa, başka bir bilgisayarda deneyin.
* Indy'nin demoları vardı ve pek çok konuyla alakalı örnek uygulamalar yapmışlardı. Google'dan "Indy demos" diye aratırsanız ulaşabilirsiniz sanıyorum. İşinize yarar kod örneği olabilir.
Kolay gelsin.
Teşekkürler dostum.mussimsek yazdı:Indy ftp componentlerini çok basit düzeyde kullandım ama birkaç önerim olabilir, muhtemelen çoğunu kontrol etmişsinizdir :
Kolay gelsin.
Harici bir ftp program ile gene bağlanamıyorum.
Sıfır proje açtım sadece ftp programı yazdım durum nafile.
Bir başka bilgisayarda da denedim.
Indy demosunu indirdim benim client demonun server'ına bağlanıyor ve listeliyor, Indy nin clienti veya bir başka client benim servere bağlanıyor ama listelemiyor.
Sorunu hala çözemedim Server demo kod örneğini C++ olarak aynen uyguladım, bir çok öreneği denedim adam akıllı bir server oluşturamadım.
Bir şey engelliyor fakat nedir hala bulamadım.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Aynı işlemi başka bir ftp sunucusuna bağlanıp deneyin. Bağlandığınız ftp sunucusu standart dışı çıktı veriyor olabilir. Bazı sunucularda windows tarzı veya unix/linux tarzı çıkış ayarlanabiliyor. Belki bir ön komut göndererek listeleme tarzını ayarlamanız mümkündür.
C. Sunguray
csunguray at netbilisim.kom
Net Bilişim Hizmetleri
Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)
csunguray at netbilisim.kom
Net Bilişim Hizmetleri
Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)