Adoquery ile farklı arama yöntemi
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Adoquery ile farklı arama yöntemi
Arkadaşlar merhaba.
Ado Query ile normalde slect * from .... diye arama yapabiliyorum sorun yok.
Ancak şöyle bir şey istenmekde kullanıcı arama yaptığı zaman griddeki veriler kaybolmadan arama yaptığı verinin ilgili satırına konumlanması gerekiyor.
Yani şöyle aşağıdakini gird olarak düşünün
MALZEME ADI AÇIKLAMA TOPLAM
ABCD ABC MALZEME 50
EFD EFD MALZEMESİ 25
CCC CCC MALZEMESİ 30
Şimdi normalde EFD malzemesini aradığınız zaman diğer satırlar kaybolur ekranda görünmez.
Benim istediğim EFD malzemesini aradığım zaman diğer satırlar kaybolmasın grid içerisinde cursor aradığım malzemenin üstüne gitsin. (SEÇİLİ DURUMA GETİRSİN)
Umarım anlatabilmişimdir.
Ado Query ile normalde slect * from .... diye arama yapabiliyorum sorun yok.
Ancak şöyle bir şey istenmekde kullanıcı arama yaptığı zaman griddeki veriler kaybolmadan arama yaptığı verinin ilgili satırına konumlanması gerekiyor.
Yani şöyle aşağıdakini gird olarak düşünün
MALZEME ADI AÇIKLAMA TOPLAM
ABCD ABC MALZEME 50
EFD EFD MALZEMESİ 25
CCC CCC MALZEMESİ 30
Şimdi normalde EFD malzemesini aradığınız zaman diğer satırlar kaybolur ekranda görünmez.
Benim istediğim EFD malzemesini aradığım zaman diğer satırlar kaybolmasın grid içerisinde cursor aradığım malzemenin üstüne gitsin. (SEÇİLİ DURUMA GETİRSİN)
Umarım anlatabilmişimdir.
Re: Adoquery ile farklı arama yöntemi
Kod: Tümünü seç
ADOQuery.locate('MALZEMEADI', Edit.text, [loCaseInsensitive]);
amatör küme programcı 

barutali yazdı:edit in onChange olayında kullanabilirsin..Kod: Tümünü seç
ADOQuery.locate('MALZEMEADI', Edit.text, [loCaseInsensitive]);
Bu şekilde yapınca satırın üzerine konumlanmıyor. Satırı ekranın ortasında bi yere getiriyor ama hangi satır olduğunu göremiyorsun.
Farklı bir yöntem varmıdır acaba. Ben aynı excel deki gibi rama yapsın istiyorum.
Arkadaşlar halen bu sorunu çözemedim.
Yokmudur bunun bir cevabı.
Yokmudur bunun bir cevabı.
-
- Üye
ADOTable1.Filtered:=true;
ADOTable1.Locate('FIRMA_ADI',Memo1.Text,[ loPartialKey]);
örnek gönderebilirim
örnek gönderebilirim

Tamam bu şekilde arıyor ama bulduğu satıra konumlanmıyor.erdogan_ozkaya yazdı:ADOTable1.Filtered:=true;
örnek gönderebilirim
-
- Üye
dbgrind de options kısmında yapacağın ayarla konumlanıyor.
Ama ben cxgird kullanıyorum. Bunda da öyle konumlandırma ile ilgili bir ayar bulamadım.erdogan_ozkaya yazdı:dbgrind de options kısmında yapacağın ayarla konumlanıyor.
cxgrid'in zaten inline search diye bir özelliği mevcut, cxgrid'in örneklerini inceleyiniz.
s.a.
cx grid kullanmadım ancak ayarlarında olması lazım. "alwaysshowselectedrow" ve "rowselect" isminde(veya benze) isimler olması lazım.
cx grid kullanmadım ancak ayarlarında olması lazım. "alwaysshowselectedrow" ve "rowselect" isminde(veya benze) isimler olması lazım.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
TcxGridDBTableView.OptionsBehavior.IncSearch property'sini True yaparsanız, grid üzerindeki herhangi bir alanda yazarak arama yapabilirsiniz. Yazdığınız ile eşleşen kayıtlara otomatikman konumlanılacaktır. Sadece belirli bir kolon üzerinde arama yapmak istiyorsanız eğer, bu durumda TcxGridDBTableView.OptionsBehavior.IncSearchItem'e ilgili alanı atamalısınız.