msrdpclient hakkında

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
ahmet_sinav
Üye
İletişim:

msrdpclient hakkında

Mesaj gönderen ahmet_sinav »

selamlar;
msrdpclient'i delphi'ye import edip kullanmaya basladik. bağlanmak için server, parola, port, domain bilgilerini doldurup connect dediğimiz zaman sorunsuz bir şekilde bağlanıyor. Fakat bazı serverlarda hiç bir hata almadan (warning,fatal, vs.. ) direkman disconnect oluyor (onconnect event'ı işlemeden) . bağlantı bilgilerinin doğru olduğundan da eminim çünkü mstsc.exe ile aynı parametreleri kullanarak problemsiz bir şekilde bağlanabiliyorum. Bağlanamadığım server'da ise diğer serverlara göre mstsc'de bağlan dedikten hemen sonra "install certificate" formunun öne çıktığını gördüm. muhtemelen problem bundan kaynaklanıyor. Fakat msrdpclient activex nesnesinin uniti olan "MSTSCLib_TLB" unitini incelediğim zaman "certificate" ile ilgili

Kod: Tümünü seç

IMsRdpClientNonScriptable4 = interface(IMsRdpClientNonScriptable3) bölümünde
    function Set_PublisherCertificateChain(var pVarCert: OleVariant): HResult; stdcall;
    function Get_PublisherCertificateChain(out pVarCert: OleVariant): HResult; stdcall;
satırları haricinde herhangibir şey bulamadım ki yukarıdaki satırları kullanabileceğim ne bir event ne de property var. Bu mevzuyu nasıl çözerim? "certificate"'i arka planda nasıl install ettiririm? veya msrdp'yi bu şekilde kullanabileceğimiz bir delphi component'i vs.. var mı? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Kolay gelsin
İmam Süleyman Yakub <==> Molla Mustafa Mansur