C# DLL Delphide Çalıştırma

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
lom
Üye

C# DLL Delphide Çalıştırma

Mesaj gönderen lom »

Merhabalar ,

C#'da oluşturulmuş bir DLL dosyasını Delphide nasıl çalıştırabilirim. Dll de Basit bir toplama fonksiyonu var, Bu fonksiyona Delphi ile 2 değişken göndererek sonuç değerini nasıl yakalayabilirim.

Kod: Tümünü seç

function TOPLAMAISLEMI ( a: Integer; b:Integer ): integer; stdcall; external 'ClassLibrary1.dll';
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
showmessage(inttostr(TOPLAMAISLEMI(10,5)));
end;

Bu şekilde yapmaya çalıştım ancak exe hiç açılmıyoor. Sadece Mesaj kısmında Success yazmaktadır.

Teşekkürler.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: C# DLL Delphide Çalıştırma

Mesaj gönderen mkysoft »

C#'daki dll malasef standart değil. Standart olması için derleme esnasında bazı ayarlar girmeniz gerekiyor. Ayarları net olarak hatırlamıyorum, google'a bir sorun isterseniz.
Kullanıcı avatarı
lom
Üye

Mesaj gönderen lom »

O bazı ayarları buldum ,
http://www.tugrulhelvaci.com/?p=404 sitede güzel bir biçimde açıklamışlar. C#'da derleme yaparken Dll'i bazı ayarlar yapılması gerektiğini yazıyor. Aynen uyguladım ancak Delphi de bu DLL dosyayı nasıl import etmem gerektiğini bilmiyorum ?
Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye

Mesaj gönderen unicorn64 »

LoadLibrary olarak ararsanız delphi tarafında nasıl kullanılacağı hakkında bilgi bulabilirsiniz
bazen yükselmek için önce dibi görmek gerekir...

forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...

yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

Resim
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

Merhaba ,
Standart DLL leri yüklemek için kullandığımız LoadLibrary gibi değilde , COM a kaydedilen uygun bir c# .NET DLL inin nasıl kullanacağını anlatan bir makale var elimde http://www.csharpnedir.com/articles/rea ... 4%B1rlamak TC Kimlik WEb Servislerini Delphi tarafından göreceli olarak kullanmak için bu yola başvurmuştum vakti zamanında.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
thelvaci
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen thelvaci »

lom yazdı:O bazı ayarları buldum ,
http://www.tugrulhelvaci.com/?p=404 sitede güzel bir biçimde açıklamışlar. C#'da derleme yaparken Dll'i bazı ayarlar yapılması gerektiğini yazıyor. Aynen uyguladım ancak Delphi de bu DLL dosyayı nasıl import etmem gerektiğini bilmiyorum ?
Sanırım gözünüzden kaçmış, o makalede o DLL'i projenize nasıl import etmeniz gerektiği de yazıyor. Eski Delphi versiyonlarında Project\Import Type Library; yeni Delphi versiyonlarında Component\Import Component sayfalarından istediğiniz işlemi yapabilirsiniz.