Fastreport'ta Sütun Özelliği ?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Luffy
Üye

Fastreport'ta Sütun Özelliği ?

Mesaj gönderen Luffy »

Merhaba arkadaşlar.
Foruma ilk mesajım olarak bu konuyu açmak istedim, çünkü forumda sorumun cevabını bulamadım :D

2 tane sorgum var ve bu sorgular sonucu farklı sayıda kayıtlar dönebilmekte. Örneğin a sorgumdan 2, b sorgumdan 5 tane cevap dönüyor. Fastreport'ta nasıl bir ayar yapmalıyım ki aşağıdaki tasarımdaki gibi çıktı alabileyim, çünkü herhangi master data eklediğimde sayfayı tüm genişliği ile kaplıyor.

Resim

2. master datayı eklediğimde diğerinin altına atıyor, umarım demek istediğimi anlatabildim. Fastreport örneklerinden de nasıl yapabileceğini çıkaramadım. Bu konuda bana yardımcı olabilecek veya elinde örnek bir fr3 olan arkadaş var mıdır ?
Kullanıcı avatarı
m_ekici
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: Fastreport'ta Sütun Özelliği ?

Mesaj gönderen m_ekici »

Merhaba istediğin raporu 2 adet subreport kullanarak yapabilirsin. Fastreport Demo su içerisinde Basic Reports/side-by-side subreports (11.fr3) örneği tam senin istediğin şekilde yapılmış.

iyi çalışmalar
Kullanıcı avatarı
Luffy
Üye

Re: Fastreport'ta Sütun Özelliği ?

Mesaj gönderen Luffy »

Cevap için geçte olsa teşekkür ederim. Peki ilk subreport'un band yüksekliğini ikincisine nasıl eşitleyebilirim ? Yani yukarıdaki resimdeki gibi ilk subreporttan 2, diğerinden 5 tane kayıt döndüğünde ilk subreporta koyduğum dik kenarlık çizgileri diğerine göre kısa kalıyor. Bunla ilgili bir fikriniz var mıdır ?