video konferans

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
ozkantas19
Üye

Re: video konferans

Mesaj gönderen ozkantas19 »

orhan hocam teşekkür ederim tscap componentini buldum kullanıyorum ama serverda nasıl kullanacağım konusunda bilgim yok
Kullanıcı avatarı
G.Arkas
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen G.Arkas »

Her bir saniyede webcam ile fotoğraf çekip bunu giçici (Temp) klasöre extract edip oradan FilStream yada MemoryStream ile gönderip alabilirsin ama;

Birden fazla cihazın birbirine bağlanması işi zor bir iştir. Bir Server kurman lazım oradanda aktif olan kullanıcılaa dağıtım yapan bir uygulama yazman lazım. Modemden Port yönlendirmen lazım UPNP kullanabilir yada Tunnel açabilirsin. Hevesini kırmış olmayayım ama gerçekten çok zor iştir. Hele ki Delphi ile daha da zorlaşabilir. 2 sene önce bir truva atı yapmıştım orada yukarıda belirttiğim şekilde webcam ile görüntü aktarımı yapabiliyordum. Bence önce

FileStream
MemeoryStream

kalıplarını incele.
Resim
ozkantas19
Üye

Mesaj gönderen ozkantas19 »

teşekkür ederim cevabınız için ama gerçekten çok zor duruyo benim delphi bilgimle helede iyice zor
atalayturk
Üye

Mesaj gönderen atalayturk »

Güvenli ve yeni bir arayüz keşfettim desktopgate. Ve paylaşmakta fayda görüyorum arkadaşlar.Çok fonksiyonlu ve sanırım hepimize olabilir. www.desktopgate.com
Kullanıcı avatarı
greenegitim
Üye

Mesaj gönderen greenegitim »

Alpemix Programını incele ben DeDe decompile ile decompile etmiştim fazla bir bakamadım delphi ile yapılmış uzak masaüstü yardım sunum programı teamwiever gibi. Alpemix
Mücadele güzelleştirir!
Kullanıcı avatarı
ovural
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ovural »

konu biraz hortlayacak ama bende benzer birşey deniyorum .. simdilik conferanstan ziyade siniflardaki web cam i calistirip izlemek ..
bunun icin tscap32 componentlerini kullaniyorum ve filestream olarak saniyede 1 kare gönderiyorum .. yeterli benim icin .. burada şöyle bir sorunum var ..
webcam in oldugu server yazılımının penceresini gizledigimde tscap32.saveasBmp fonksiyonu calismiyor .. yani 1 kere kare alabiliyorum .. component aktif görüntüyü ekranda aktif degilse almiyor ..
goruntuyu almadan once bağlantıyı kapatıp acınca sorun düzeliyor .. ama hem süre uzuyor hemde mantıksız geldi ama .. kodlar acık baktım ama vakit kısıtlı biraz bu konuda tecrübesi olan varmidir ..
yani webcam in takili oldugu cihazda ekranda görüntü gözükmeyecek ..
Kim ilim öğrenir sonra da onu gizlerse âhirette onun ağzına ateşten bir gem vurulur. (Hadis-i Şerif)
Kullanıcı avatarı
SimaWB
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen SimaWB »

birisi şöyle bir çözüm bulmuş.
There's no place like 127.0.0.1
Kullanıcı avatarı
ovural
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ovural »

süpersiniz ..

sadece kodda alphaBlend true oldugunda ve zaten değeri sıfır oldugunda left ve top değerlerini -1000 vermenize gerek yok (ki zaten versenizde calismiyor gene sistem) yine ekranın üzerinde olması lazım ..

kullanmak isteyenlere ..

tabi bu programin bir ayagıydı .. diğer ayagı yukarıdaki arkadaşın dedigi gibi benimde konferans icin birşeyler araştırmam lazım
Kim ilim öğrenir sonra da onu gizlerse âhirette onun ağzına ateşten bir gem vurulur. (Hadis-i Şerif)