Professional mı? Enterprise mı ?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
olcaydagli
Üye

Professional mı? Enterprise mı ?

Mesaj gönderen olcaydagli »

Merhaba arkadaşlar,
Delphi XE3'ün önümüzdeki günlerde piyasaya çıkması sonrası ürünü satın almayı düşünüyorum. Ancak Professional sürüm ile Enterprise sürüm arasında kararsız ve bilgisiz kaldım. Mevcut projelerim standart delphi kütüphanesi ve ek komponentler ile yazılmış SQL Server ile ilişkili(ADO Nesnelerini kullanıldı) muhasebesel yazılımlar. Delphi Professional Deneme sürümü indirebileceğimiz bir linkede maalesef rastlamadım. Embarcadero nun sitesinden sürüm tablosuna baktığımda benim kullanımım açısından çok fark görünmüyor ama özellikle o tabloda ADO nesneleri ve SQL Server bağlantıları ile ilgili olarak Professional sürümünde bir şeyler yok gibi hissettim ve bilginiz var ise sizlere sormak istedim. Delphi Professional mı Delphi Enterprise mı ?
Kullanıcı avatarı
vampir261
Üye

Re: Professional mı? Enterprise mı ?

Mesaj gönderen vampir261 »

Ben pazartesi RAD Studio XE3 Architect Trial sürümünü kurdum içerisinde bahsettiğiniz gibi ado bileşenlerini göremedim ancak visual studio daki gibi bir Data Explorer sekmesi var buradan ASA, ASE DATASNAP,DB2 ,FİREBİRD, IBTOGO,INFORMİX, INTERBASE,MSSQL, MYSQL, ODBC,ORACLE VE SQLİTE bağlantıla bileşenleri mevcut. Ben MsSql database ile bağlantı yaptım bağlantı yaptıktan sonra dbExpress sekmesi altındaki tablo nesnesi ile (bağlantı altındaki tabloyu tutup forma sürükleyince otomatik oluşturuyor) tablo ve alanları gördüm ve fast reportta basit bir rapor ile verileri çekebildim. Diğer bileşenleri denemedim ama MsSql bağlantısı kolay oldu. Benimde mevcut birkaç projem MsSql üzerinde performans problemleri çekiyorum delphi7 de yazılmış projeler. Umarım xe3 daha hızlı olur.
Ben https://downloads.embarcadero.com/free/delphi bu linkteki ikinci sürümü indirip kurdum tabi bu sadece indirme yöneticisi gibi birşey bağlanıp dosya indiriyor.

Ayrıca http://forms.embarcadero.com/forms/EM12 ... aunchEvent 13 eylülde Ankarada lansman olacakmış katılım için kayıt yaptırmak gerekiyor. Ücretsiz sadece kayıt yapmak lazım.

Son olarak xe3 ile ilgili deneyimleri olanlar paylaşırsa karar verme açısından birbirimize faydalı olabiliriz. İyi çalışmalar
Anlatırsanız unuturum,
Gösterirseniz hatırlarım,
Yaptırırsanız anlarım.
olcaydagli
Üye

Merhaba,
Cevabınız için teşekkür ederim, Ben Fiyat açısndan uygun olduğunu düşündüğümden şayet mevcut projelerime uygun ise Delphi Professional ı almayı düşünüyordum. Ve maalesef herhangi bir yerde Delphi Professional ın deneme sürümüne rastlayamadım. Böyle gider ve yeterli bilgiyi toplayamaz isem muhtemelen Enterprise versiyonunu alırım. Ama Architect sürümünde ADO neslerini koymamış olmaları çok garip geldi bana zira mevcut projelere uyumluluk açısından o componentlere pek çoğumuzun ihtiyacı olacaktır.
Kullanıcı avatarı
vampir261
Üye

Ben en başından beri ado bileşenleri ile sql bağlantısını yavaş ve verimsiz buluyorum 5milyon datada şişip kalabiliyor bana göre. Yani ado bağlantı için en iyisi midir? Belki ben yanlış kullandığım için böyle kötülüyorumdur. Şu andaki bağlantı türü ile test yapacağım ama hafta sonunu bulur. Son olarak ben eski projemin birini açtığımda ado bileşenlerini AdoConnection, AdoTable,AdoQuery gibi nesneleri otomatik oluşturdu. Ama ben component paletlerinde ado göremedim. Kuran birileri varsa onlarda görüş bildirirse öğrenebiliriz. Gözümden kaçmış olabilir
Anlatırsanız unuturum,
Yaptırırsanız anlarım.
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

Merhaba ,
muhtemelen XE2 için olan farklılıklar Xe3 de de geçerli olacaktır Professional ve enterprise sürümleri arasında Xe2 de ki en önemli farklar DataSnap ve IntraWeb sadece Enterprise sürümde mevcut, diğer bileşenlerde herhangi bir farklılık yok.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
Kullanıcı avatarı
vampir261
Üye

Hocam bir sorum olacak mümkünse cevap verirseniz memnun olurum. Bir projem var data boyutu büyük MsSql de bunu xe3 te yazmak istiyorum raporlama toolunuda kullanacağımı varsayarsak hangi sürümü kullanmam yeterli olur? Lisans almayı düşünüyorum da teşekkürler.
Anlatırsanız unuturum,
Yaptırırsanız anlarım.
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Merhaba ,
Professional işinizi görecektir.
İyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
olcaydagli
Üye

Cevabınız için teşekkürler....
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

@emin_as in eklediği özellik matrisine bakarsanız SQL Server uygulamanızı delphinin yerel bileşenleri ile yapacaksanız Enterprise-ultimate ya da Architect sürümlerinden birine sahip olmanız gerekir diyor ama 3.parti SDAC vb gibi bileşenlerle bağlanıyor yada bağlanmayı düşünüyorsanız bir sıkıntı yok.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
olcaydagli
Üye

O Listeden benimde anladığım o yönde oldu. ADO Nesnelerini kullandım projelerimde ve riski göze alamayıp Enterprise alacağım nasipse. XE3'ün satışı başladı, bir iki güne almış oluruz sanırım. Cevaplarınız için teşekkürler...