Merhaba arkadaşlar,
cxgrid içinde ki checkbox ın işaretli olup olmadığını nasıl anlarım, checkbox alanın bağlı olduğu alan değerinden bahsetmiyorum, checkbox ın bağlı olduğu bir alan yok zaten sadece görünürde işareti varmı yokmu
yardımlarınız için teşekkür ederim.
cxgrid checkbox seçili mi
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
cxgrid checkbox seçili mi
Procedure Forum.Imza(Sender: TObject)
Begin
ShowMessage('Her türlü fikire, Her zaman açığım')
End;
Begin
End;
-
- Üye
- İletişim:
Re: cxgrid checkbox seçili mi
Merhaba ;
Aşağıdaki yöntemle ben tüm checkleri işaretlettiriyordum.
cxGrid1DBBandedTableView1.DataController.GetValue(I, 0) şeklinde değere ulaşabilirsiniz.
Aşağıdaki yöntemle ben tüm checkleri işaretlettiriyordum.
Kod: Tümünü seç
procedure TfrmMain.btnSelectAllClick(Sender: TObject);
var
I: Integer;
begin
cxGrid1DBBandedTableView1.DataController.BeginUpdate;
for I := 0 to cxGrid1DBBandedTableView1.DataController.RecordCount - 1 do
cxGrid1DBBandedTableView1.DataController.SetValue(I, 0, true);
cxGrid1DBBandedTableView1.DataController.EndUpdate;
end;
İlgine teşekkür ederim arkadaşım, ancak denedim olmadı. Dediğim gibi bu checkbox ın alanı tabloda bulunan gerçek bir alan değil select sorgusunda " 0 AS SEC" olarak tanımladığım sanal bir field o yüzden olmuyor belkide. ayrıca öyle olsa bile burda bir döngü var kayıtların hepsine değer atamak için veya almak için tüm kayıtarı dolaşmak gerekli. Bana grid üzerinde seçili kayıtın değeri gerekli tüm kayıtları dolaşmadan.
benzetme özrneği
i :=Tablo1Alan1.Asinteger; diyerek değeri alıyorsak ve
Tablo1Alan1.Asinteger := i diyerekte veriyorsak
buna benzer bir şekilde cxgrid içinde ki checkbox alan içindeki cxGridDBTableView1SEC.xxxxxx := i gibi bir değeri alabilmek ve atayabilmek istiyorum. Bu checkbox alanı gerçek bir field a bağlı olmadan sanal alan için işaretlenebiliyor yada işareti kaldırılabiliyorsa böyle kısa birşekilde de değeri alınabilmeli yada verilebilmeli diye düşünüyorum.
benzetme özrneği
i :=Tablo1Alan1.Asinteger; diyerek değeri alıyorsak ve
Tablo1Alan1.Asinteger := i diyerekte veriyorsak
buna benzer bir şekilde cxgrid içinde ki checkbox alan içindeki cxGridDBTableView1SEC.xxxxxx := i gibi bir değeri alabilmek ve atayabilmek istiyorum. Bu checkbox alanı gerçek bir field a bağlı olmadan sanal alan için işaretlenebiliyor yada işareti kaldırılabiliyorsa böyle kısa birşekilde de değeri alınabilmeli yada verilebilmeli diye düşünüyorum.
Begin
End;
Begin
End;
merhaba cxgridde ilgili alanı properti kısmında checkbox olarak atamıs isen asagıdaki komut isini gorucektir.
for i := 0 to cxGrid1DBTableView1.ViewData.RowCount-1 do
if (cxGrid1DBTableView1.DataController.GetValue(i,0)='1') then ---burda 0 checkkbox kolon numaran
begin
//kodların
end;
for i := 0 to cxGrid1DBTableView1.ViewData.RowCount-1 do
if (cxGrid1DBTableView1.DataController.GetValue(i,0)='1') then ---burda 0 checkkbox kolon numaran
begin
//kodların
end;
Re: cxgrid checkbox seçili mi(Çözüldü)
Arkadaşlar teşekkür ederim, Yardımlarınız için herkesten yardımından biraz problem çözüldü
Begin
End;
Begin
End;