arkadaşlar 1 tane application servis exe oluşturdum.Bu exe vindows xp de çalıştığı zaman kendisinin ve çalıştırması gereken programı çalıştırıp ikonlarını alt köşede gösteriyor.Bunu göstermesi için yönetimsel araçlardan servisin özelliklerini girip oturum aç bölümüne girip hizmetin masa üstü etkileşimine izin ver dediğimde servis çalışınca exe ler çalışıyor.Exe lerin iconları da gözüküyor.
Fakat windows 2003 server aynı işlemleri yapmama rağmen programlar arka planda çalışıyor ama ikonları alt köşede görüntülenmiyor.Bu şekilde olunca bende programlara ulaşamıyorum konu ile ilgili fikri olan varmı ?
delphi application service
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Re: delphi application service
hkry_local_machıne
system
CurrentControlSet
Control
Windows
NoInteractiveServices daki değeri 0 dan farklı bir değer yaptığında sunucuyu yeniden başlattığında sorun çözülmüş oluyor.
system
CurrentControlSet
Control
Windows
NoInteractiveServices daki değeri 0 dan farklı bir değer yaptığında sunucuyu yeniden başlattığında sorun çözülmüş oluyor.
merhabalar hocam..
Serviste hangi komut ile exe yi çalıştırıyorsunuz ?
Serviste hangi komut ile exe yi çalıştırıyorsunuz ?
amatör küme programcı 

usta ben sorunu çözdüm
bilgi olsun diye veriyorum
CreateProcess exe yi çalıştırıyorum.
bilgi olsun diye veriyorum
CreateProcess exe yi çalıştırıyorum.
sorunu çözdüğünün farkındayım 
bende aynı işlemi win7 de deniyorum fakat başarılı olamadım. İnternet üzerinde 10 15 tane kod dönüyor hepsini yaptım fakat çalıştırmadı ondan sordum..
Paylaşabilirsen birde sendeki kodu denicem

bende aynı işlemi win7 de deniyorum fakat başarılı olamadım. İnternet üzerinde 10 15 tane kod dönüyor hepsini yaptım fakat çalıştırmadı ondan sordum..
Paylaşabilirsen birde sendeki kodu denicem
amatör küme programcı 

procedure ExecNewProcess(ProgramName : String; Wait: Boolean);
var
StartInfo : TStartupInfo;
ProcInfo : TProcessInformation;
CreateOK : Boolean;
begin
{ fill with known state }
FillChar(StartInfo,SizeOf(TStartupInfo),#0);
FillChar(ProcInfo,SizeOf(TProcessInformation),#0);
StartInfo.cb := SizeOf(TStartupInfo);
CreateOK := CreateProcess(nil, PChar(ProgramName), nil, nil,False, CREATE_NEW_PROCESS_GROUP+NORMAL_PRIORITY_CLASS,
nil, nil, StartInfo, ProcInfo);
{ check to see if successful }
RevertToSelf();
if CreateOK then
begin
//may or may not be needed. Usually wait for child processes
if Wait then
WaitForSingleObject(ProcInfo.hProcess, INFINITE);
end
else
begin
// ShowMessage('Unable to run '+ProgramName);
end;
CloseHandle(ProcInfo.hProcess);
CloseHandle(ProcInfo.hThread);
end;
prosedur bu
ExecNewProcess('C:\exe.exe',True);
kod bu yanlız NoInteractiveServices bu özelliği açman gerekiyor. Programın arayüzünü görmek için bu özellik olmayınca program işlem yapmıyor arka tarafta ben de timer vardı o saymıyordu(vs..).
bunun win 7 nasıl olduğunu bilmiyor ama şunu iyi biliyorum program normal pc çalışacak ise NoInteractiveServices o olmalı.
var
StartInfo : TStartupInfo;
ProcInfo : TProcessInformation;
CreateOK : Boolean;
begin
{ fill with known state }
FillChar(StartInfo,SizeOf(TStartupInfo),#0);
FillChar(ProcInfo,SizeOf(TProcessInformation),#0);
StartInfo.cb := SizeOf(TStartupInfo);
CreateOK := CreateProcess(nil, PChar(ProgramName), nil, nil,False, CREATE_NEW_PROCESS_GROUP+NORMAL_PRIORITY_CLASS,
nil, nil, StartInfo, ProcInfo);
{ check to see if successful }
RevertToSelf();
if CreateOK then
begin
//may or may not be needed. Usually wait for child processes
if Wait then
WaitForSingleObject(ProcInfo.hProcess, INFINITE);
end
else
begin
// ShowMessage('Unable to run '+ProgramName);
end;
CloseHandle(ProcInfo.hProcess);
CloseHandle(ProcInfo.hThread);
end;
prosedur bu
ExecNewProcess('C:\exe.exe',True);
kod bu yanlız NoInteractiveServices bu özelliği açman gerekiyor. Programın arayüzünü görmek için bu özellik olmayınca program işlem yapmıyor arka tarafta ben de timer vardı o saymıyordu(vs..).
bunun win 7 nasıl olduğunu bilmiyor ama şunu iyi biliyorum program normal pc çalışacak ise NoInteractiveServices o olmalı.
hocam dediğiniz gibi yaptım ancak exe çalışmadı. Client.exe system tarafından açılıyor ama ne gözüküyor nede işlem yapıyor ?
NoInteractiveServices özelliğinide 2 yaptım ama yine olmadı
NoInteractiveServices özelliğinide 2 yaptım ama yine olmadı