ini file yardım
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
ini file yardım
arkadaşlar hepinize kolay gelsin sorum şu şekilde delphi de oluşturmuş oldugum dll ini dosyası gibi kullanabilirmiyim
çünkü ini dosyasını degiştirmek kolay onun için dll ini gibi kullanmak istiyorum yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler
çünkü ini dosyasını degiştirmek kolay onun için dll ini gibi kullanmak istiyorum yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler
Re: ini file yardım
pentegram9 selam. hiç denemedim. deneme.dll gibi kayıy yapsan olmazmı.
Kullanamazsınız.delphi de oluşturmuş oldugum dll ini dosyası gibi kullanabilirmiyim
ini dosyası dediğiniz belirli bir formatta yazılmış sıradan bir text dosyasıdır, dll ise derlenmiş bir dosyadır ve içeriği değiştirilemez.
tam olarak ne yapmak istediğinizi, neye ihtiyacınız olduğunu belirtirseniz uygun bir yöntem bulunabilir...
tam olarak ne yapmak istediğinizi, neye ihtiyacınız olduğunu belirtirseniz uygun bir yöntem bulunabilir...
bazen yükselmek için önce dibi görmek gerekir...
forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...
yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

daha fazlası için...

-
- Üye
ini file ile dll neler oldugunu biliyorum usta daha öncede değişik projelerde kullandım şöyle anlatıyım ben sana ozaman ini oluşturduktan sonra içerisine kolayca müdahale ediliyor yani ben öyle bir ini istiyorum ki müdahale edilemesin dışardan onun için dll bunu yapmak mumkunmu diye sordum
Registry'ı kullansanız? Okuma yazma vs. işlemleri hemen hemen Ini dosyası ile aynıdır.
There's no place like 127.0.0.1
-
- Üye
usta benim projde çok ayar var bunların hepsini registerde tutmak çok mantıklı gelmiyor onun için ini dosyası gibi olan ancak mudahele edilemeyen yapı lazım
Registry'de en az Ini kadar veri tutabileceğinize inanıyorum. En azından boyut konusunda bir sıkıntı oluşacağını hiç sanmıyorum.
Ben yine de Registry kullanmanızı tavsiye ederim ama bir başka seçenekte Ini dosyanızı gizlemeye çalışabilirsiniz. Örneğin dosya konumunu program klasörü değil de farklı bir klasör olarak ayarlayabilirsiniz. System klasörlerinden bir tanesini yada windows'un special folder'larından bir tanesini (bkz. SHGetSpecialFolderLocation) kullanabilirsiniz. Ayrıca dosya uzantısını da değiştirebilir ve programınızda yine Ini dosyası gibi açıp kullanabilirsiniz.
Ben yine de Registry kullanmanızı tavsiye ederim ama bir başka seçenekte Ini dosyanızı gizlemeye çalışabilirsiniz. Örneğin dosya konumunu program klasörü değil de farklı bir klasör olarak ayarlayabilirsiniz. System klasörlerinden bir tanesini yada windows'un special folder'larından bir tanesini (bkz. SHGetSpecialFolderLocation) kullanabilirsiniz. Ayrıca dosya uzantısını da değiştirebilir ve programınızda yine Ini dosyası gibi açıp kullanabilirsiniz.
There's no place like 127.0.0.1
Verilerinizi gizlemek istiyorsanız. Kendi dosya formatınızı oluşturabilir, kuralları kendiniz koyabilirsiniz. Bir çok programda örnekleri mevcut. Yada en kolay yoldan şifreli bir .ini dosyası kullanabilirsiniz. Dosyanızı veya .ini içindeki değerleri şifreleyebilirsiniz.
-
- Üye
İni dosyayı nasıl şifreleyebiliriz
Burada bir örnek yapmışlar...
bazen yükselmek için önce dibi görmek gerekir...
daha fazlası için...

daha fazlası için...

-
- Üye
ordaki örnek ini file crypto yapıo ama okumuyor biliyorum ben o örnegi
- adelphiforumz
- Üye
S.A.
Ben AsyncProfessional'ın tplockbox_2_07 componentlerinin içerisindeki lbchiper.pas, lbproc.pas, lbstring.pas, lbutils.pas kullanarak
ini dosyasına ilgili kayıtları crypt ederek yazıyorum okuduktan sonrada encrypt ediyorum
böylece dışardan bakan dosyadan çok bir şey anlamıyor
Ben AsyncProfessional'ın tplockbox_2_07 componentlerinin içerisindeki lbchiper.pas, lbproc.pas, lbstring.pas, lbutils.pas kullanarak
ini dosyasına ilgili kayıtları crypt ederek yazıyorum okuduktan sonrada encrypt ediyorum
böylece dışardan bakan dosyadan çok bir şey anlamıyor
Kod: Tümünü seç
const
KeyTable:array[0..15] of Byte=(40, 80, 90, 25, 48, 76, 88, 45, 96, 27, 64, 93, 97, 85, 46, 18);
type
SifreTipleri = (TypeSifrele, TypeSifreCoz);
------------------
Function SifrelemeCalistir(pSifreDegeri:String; pSifreIslemTipi:SifreTipleri):String;
var
Key128 : TKey128;
KeyStr : String;
iKey:Byte;
Sonuc : String;
begin
Keystr := '';
for ikey := 0 to 15 do
begin
Key128[ikey]:=0;
KeyStr := KeyStr + IntToHex(KeyTable[iKey],2);
end;
GenerateLMDKey(Key128, SizeOf(Key128), KeyStr);
if pSifreIslemTipi = TypeSifrele then
Result := TripleDESEncryptStringEx(pSifreDegeri, Key128, True)
else
if pSifreIslemTipi = TypeSifreCoz then
begin
Sonuc := TripleDESEncryptStringEx(pSifreDegeri, Key128, False);
Result := Sonuc;
end
else
Result := Sonuc;
end;
-----------------------------
IniFSetup.WriteString('XXXXX', 'YYYYY', SifrelemeCalistir('ZZZZZZZZZZZ', TypeSifrele));
SifrelemeCalistir(IniFSetup.ReadString('XXXXX', 'YYYYY', '*****'), TypeSifreCoz);
Ehil olmayanlara sabretmek ehil olanları parlatır.
Akıllı birisinden gelen cefa, bilgisizlerin vefasından iyidir.
Bilgiye ulaştı mı ayak, kanat olur
Biz insanı kıyafetiyle ağırlar bilgisiyle uğurlarız.
Mevlana
Akıllı birisinden gelen cefa, bilgisizlerin vefasından iyidir.
Bilgiye ulaştı mı ayak, kanat olur
Biz insanı kıyafetiyle ağırlar bilgisiyle uğurlarız.
Mevlana