El terminali iletişim uygulaması

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Lord_Ares
Üye

El terminali iletişim uygulaması

Mesaj gönderen Lord_Ares »

arkadaşlar, elimde m3mobile marka el terminali var, içerisinde sıcak satışta kullanılan offline ticari bir yazılım var. Satış ekibi satışını yapıyor,akşam ofise döndüğünde cihazı pc ye bağlayarak bilgileri txt dosya şeklinde dışarı aktarıyor. Masaüstündeki ikinci bir yazılım ( adı Terminal.exe ), SQL veritabanı kullanan stok takip programına bu bilgileri yüklüyor.

1) Terminal programını kaybettikleri için, bu terminal programını yazmam gerekiyor. bu elterminali ile usb bağlantı nasıl sağlarım.
2) el termnalinden aldığım txt dosyadaki bilgileri SQL veritabanına bağlanıp yazdırabilirmiyim. Yazdırmak için ne yapmalayım.

Elterminalinde Windows CE işletim sistemi kullanıyor.

Bu konuda daha önce çalışmış bilgisi olan arkadaşlar, bu iş için bana çözüm ve fikir önerebilirmi.

Teşekkürler
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: El terminali iletişim uygulaması

Mesaj gönderen mkysoft »

Öncelikle terminalde yüklü olan yazılım firması ile görüşün derim.
Cihazdan direk bilgi alındığını düşümüyorum. Büyük ihtimal yine terminaldeki program bu txt'yi üretiyordur.
SQL veri tabanı demişsiniz ama tüm veri tabanları SQL destekler zaten. Hangisini kastettiniz bilemedim.
Veri tabanına yazmak deyimi yanlış olur. Veritabanı içinde tablolar bulunur. Verileri tablo yapısına uygun olarak dönüştürmeli ve kayıt olarak eklemelisiniz. Bu durumda Bu veri tabanını kullanan programın yapısını bilmiyor olmanız lazım.
marcusum
Üye

Mesaj gönderen marcusum »

Merhaba;

wince için en uygun çözüm c# olacaktır.Bildiğin gibi wince terminali için yalnız c# veya cpp kulanabilirsin.Windowsta Delphi ile yapacağın client server programlar sana çok zaman kaybettirir.C# mysql lib veya devart dot connector ile direk bağlantı yapabilirsin. wince için visual studio 2003 yada 2005 tam destek veriyor.tabi mysql yerine sql server kullanıyorsan compact framework kullanabilirsin.

Saygılarımla,
Lord_Ares
Üye

evet haklısınız. Biraz daha inceleyip bilgi topluyayım. Dediniz gibi elterminalindeki program txt olarak veriyor. Ayrıca veritabanı dışa aktarma ayarlarında şöyle birşey gördüm //192.196.1.10/sql ve devamında kullanıcı adı ve şifre. Sanırım masaüstündeki kendine ait yazılıma bağlanıyor ve gerekli alanlara ilgili bilgiyi gönderiyor. Tek sıkıntım ozaman , masaüstündeki ticari yazılımın veritabanını inceleyerek hangi tabloya, hangi alanlara neyin yazıldığını bulmak. Oradaki en büyük problem ise, autoincrement alanları bulmak olucak sanırım. Tabloyu incelemek için, önerebileceğiniz birşey varmı

Teşekkürler.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

kullanıcığınız veri tabanına göre sql listerner'lar var. programdan bir ürün kaydettiğinizde veri tabanına hangi sql'lerin geldiğini görebilirsiniz.
Lord_Ares
Üye

çok teşekkürler , hemen araştırmaya başlıyorum.