acces tabanlı dbgrid teki verilerin seçimi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
lovelyazrail
Üye

acces tabanlı dbgrid teki verilerin seçimi

Mesaj gönderen lovelyazrail »

data gridi multiselect özelliğini açtım. seçtilen verileri yeni bir tabloda listelemek ve yazdırma işlemi yaptıramıyorum yardımcı olabilirmisiniz.
örneğin

adı soyadı telefon
ali cimn 3434234234
veli yeşil 2323232131
ayşe sada 2323232323
ahmet peker 343434343

burdan ali ayşe ve ahmet i seçtiğimde bana yeni bir form da veya rapor olarak çıkartabilirmiyiz.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: acces tabanlı dbgrid teki verilerin seçimi

Mesaj gönderen mkysoft »

Datagrid üzerinde bu işlemi yapmadım ama cxgridde yapmıştım. Benzer bir mantık olmalı. Grid'in selecteditems gibi bir özelliği vardır. Burada seçili olan satırlar tutulur. Bu veriyi kullanarak grid üzerinden ilgili verilere tek tek ulaşabilirsiniz. Bu verileri yazdırmak için yada başka bir gridde görünmesi için geçici bir depolamaya ihtiyacınız var. stringgridde bu verileri atarak gösterebilirsiniz ancak yazdıramazsınız. yazdırmak için verilerin bir data nesnesinde olması gerekir. En temizi verilei bir memtable'a yüklemeniz. forumda memtable olarak ararsanız kullanım örnekleri vardır.
lovelyazrail
Üye

uğraşacağım sağolasın
lovelyazrail
Üye

oluyor o kadar uğraştım artık db gridten verileri sürükleyip listboxa bile taşıyorum fakat isteğim yine olmuyor. data gridteki seçtiklerimi başka bir data girde aktarmak istiyorum oda olmuyor listboxla mı olur memo ile olur bi yardımcı olursanız sevinirim
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

bir önceki cevabımda bildiğim yöntemleri yazmıştım. Sorularınızı detaylandırın. Mesala "hangi memtable nesnesini tavsiye edersiniz?" yada "stringgride verileri atamadım".