NewMember yazdı:
Merhaba;
Bende bu tür karmaşık ve şartlı sorgularımı daha kolay olduğu için program tarafında yaptırıyorum.Bunu stored procedure ile yapmak biraz kastırır çünkü.(yani kodu hazırlarken kastırır).Ama hep merak etmişimdir.acaba bunu stored procedure ile yapsam ne kadar hızlanır diye.Bu söylediğiniz konusunda bir test yaptınız mı yada stored procedure ile uğraşmaya değecek kadar hız farkı oluyormu diye sorsam?
Yukarda da yazdığım gibi benim şahsi kanım sürekli tüm işlevi veri tabanına yaptırmaktan yanadır.
biraz kastıracağı doğrudur fakat inanın ilerliyen zamanlarda kasmaya da alışıyorsunuz ve çok fazla faydasını görüyorsunuz.
Aynı sql cümlesini store procedure ile çekmek ve normal çekmek arasında bir hız kıyaslaması yapmadım. ama çok merak ediyorsanız kendinizde kçük bir sistemde 100.000 random data ile kıyaslama yapabilirsiniz.
Store procedure fayadaları
1) Kodları başka platforma (Web, mobile aygıtlar v.b.)taşımak isterseniz sadece arayüz hazırlamak la uğraşırsınız kalan kısmı aynenen kullanılabilir.
2) Server client çalışmalarda sadece ana makine güçlü olması gerekir. Client cep telefonu taplet v.b olsa bile kolaylıkla sorgu alabilirsiniz.
3) Aynı kodu tekrar tekrar yazmak zorunda kamasınız.
Zaten ilerde yaza yaza store procedure yazmaya alışırsınız.