IBXper hayrdım edin
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
IBXper hayrdım edin
IBExper kullanıyorum ve delphi 2007 de bir stokproramı hazırlıyorum bu konuda daha yeniyim en gin bilgilerinizden faydalanmak amacı ile bir sorum olacak dtbs mi oluşturdum tbles lerimi ve fild lerimi de stok isimli bir table 'm var bu tablede giren , çıkan ve kalan isimli 3 adet fild 'm var yapmış olduğum programda stok girişve çıkış sağlıklı bir şekilde çalışıyor fakat kalan miktarı bir türlü hesaplatamadım yani atıyorum giren 5 çıkan 3 diyorum programda fakat kalan 2 miktarını hazırlayamadım bunun için nasıl bir yol izlemem gerekiyor. lütfen yardımcı olun.
Re: IBXper hayrdım edin
sistemi iki tablo üzerine kurarsanız daha düzgün olur.
1. stok kartları
2. giriş çıkışlar
giriş çıkış tablonuza bir trigger ekleyerek insert ve update işleminden sonra stok kartlarındaki stok bilgisini güncelleyin.
Mevcut sisteminiz sağlıklı görünmüyor.
1. stok kartları
2. giriş çıkışlar
giriş çıkış tablonuza bir trigger ekleyerek insert ve update işleminden sonra stok kartlarındaki stok bilgisini güncelleyin.
Mevcut sisteminiz sağlıklı görünmüyor.
kısaca özetlemem gerekirse stok kartlarım ayrı tabloda ekte açık halde fotosunu çekip koydum stok kartları uruntanım adlı tabloda onunla ilgili bir sıkıntım yok ürünü her şekilde çağra biliyorum istediğim db grid 'e bağlaya biliyorum ürün gire biliyorum ve çıkış yapa biliyorum tek sorunum stok isimli tablomda GRN_STK İLE CKN_STOK arasında toplama yada çıkarma işlemi yapa bilmek bu sonucu KLN_STOK isimli fild imde görmek böylece bir grid hazırlayıp sağlıklı stok hareketi göre bilceğimi düşünüyorum şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
- Dosya ekleri
-
- yardım.zip
- data resmi
- (48.33 KiB) 89 kere indirildi
kalan stok değeri raporu çekerken
şeklinde çekebilirsiniz. Benzer şekilde tabloya insert yada update yaparken KLN_STOK alanını güncelleyebilirsiniz.
Kod: Tümünü seç
select (GRN_STK - CKN_STOK) as KLN_STOK from tablo
Kod: Tümünü seç
INSERT tablo (GRN_STK,CKN_STOK,KLN_STOK) values(3,5,3-5)