Arkadaşlar,
Installshieldda DB ayarı yaparken access veritabanını tanımlayamadım. Installshield, Exe ve mdb dosyalarını Program Files altında aynı yere atıyor. exe çalıştırdığımda db erişememe hatası alıyorum. Access ayarını nasıl yapabilirim?
Teşekkürler
InstallShield DB ayarı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Re: InstallShield DB ayarı
Madem veri dosyası ve .exe aynı klasördeşeklinde bir kod kullanabilirsiniz. Böylelikle herhangi bir ayara gerek kalmaz.
şeklinde bir ConnectionString kullanabilirsiniz. Daha sağlıklı bir yöntem istersenizProvider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=AccesDosyaAdi.mdb;Persist Security Info=False
Kod: Tümünü seç
ADOConnection.ConnectionString:=Format('Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=%sAccesDosyaAdi.mdb;Persist Security Info=False',[ExtractFilePath(Application.ExeName)]);
Şaban Şahin AKMAN
Hocam,
Benim bağlantı stringim aşağıdaki gibi;
Provider=MSDASQL.1;Password=11;Persist Security Info=True;Extended Properties="DSN=MS Access Veritabanı;DBQ=vt1.mdb;DefaultDir=vt1.mdb;DriverId=25;FIL=MS Access;MaxBufferSize=2048;PageTimeout=5;PWD=11;UID=admin;"
Benim bağlantı stringim aşağıdaki gibi;
Provider=MSDASQL.1;Password=11;Persist Security Info=True;Extended Properties="DSN=MS Access Veritabanı;DBQ=vt1.mdb;DefaultDir=vt1.mdb;DriverId=25;FIL=MS Access;MaxBufferSize=2048;PageTimeout=5;PWD=11;UID=admin;"
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Sanırım şifreli Access dosyası kullanmaktasınız. O halde bu özellik aşağıdaki şekilde değiştirilebilir.
Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=vt1.mdb;Persist Security Info=False;Jet OLEDB:Database Password=11
Şaban Şahin AKMAN