veri tabanını başka pc de çalıştırma

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Cevapla
atmaca
Üye
Mesajlar: 9
Kayıt: 04 Oca 2011 02:10

veri tabanını başka pc de çalıştırma

Mesaj gönderen atmaca »

Arkadaşlar
Delphi de bir veri tabanı oluşturdum.Bu veri tabanını büromdaki bilgisayarlarda kullanmak istiyorum.
Ne yapmam gerekiyor.kullanacağım pc de BDE yükledim.yine olmadı.birde C klasöründe ki kayıtların depolandığı dosyayı da
kopyalayıp yapıştıracakmıyım.yardımcı olursanız sevinirim .Programı yaptık, kullanmasını beceremedik :))

Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye
Mesajlar: 3059
Kayıt: 17 Nis 2006 08:11
Konum: Ah bi Antalya olaydı keşke (Ankara)

Re: veri tabanını başka pc de çalıştırma

Mesaj gönderen sabanakman »

Öncelikle TTable, TQuery bileşenleri kullanıyor olduğunuzu var sayarsak, BDE sürücülerinin diğer bilgisayarda da kurulu olması şarttır. Bu bileşenlerin DatabaseName özelliğinde klasör ismi yazıyorsa o klasörün kopyasını aynen oluşturmalısınız. Bunun yerine takma isim (alias) vermişseniz bu klasörün kopyasını aldıktan sonra BDE üzerinde o yolu gösteren aynı isimli alias oluşturmalısınız.
Şaban Şahin AKMAN
_________________
Derin olan kuyu değil kısa olan iptir. - .

atmaca
Üye
Mesajlar: 9
Kayıt: 04 Oca 2011 02:10

Re: veri tabanını başka pc de çalıştırma

Mesaj gönderen atmaca »

Teşekkür ederim...

uzayblg
Üye
Mesajlar: 3
Kayıt: 07 Eki 2012 12:43

Re: veri tabanını başka pc de çalıştırma

Mesaj gönderen uzayblg »

merhaba ben veri tabanını başka pc de çalıştırmak için mysql kurdum 3306 portunu açtım veri tabanım ister windows ister linux tabanlı makinede olsun çalıştı hiç bir sorun yok.
Bilmemek değil öğrenmemek ayıp.

Cevapla