Network üzerinden programı kullanabilme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
berkeryuksel
Üye

Network üzerinden programı kullanabilme

Mesaj gönderen berkeryuksel »

Paradox database ile çalışan küçük bir programım var ama ben bunu network üzerinden başka bir kullanıcının da kullanmasını istiyorum.Database herhangi bir kayıt yapmıyorum sadece exceldeki bilgileri dbgrid'de göstermek için kullanıyorum.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: Network üzerinden programı kullanabilme

Mesaj gönderen mkysoft »

klasörü ağda paylaşıma açın yeterli olur.
berkeryuksel
Üye

Mesaj gönderen berkeryuksel »

Klasörü paylaşıma açmıştım ama programı çalıştırdığımda " An error occurred while attempting to initialize the Borland Database engine (error $2108) " hatası ile karşılaşıyorum.Tamam dediğimde program açılıyor fakat işlem yapmaya kalktığımda "Table1:Cannot perform this operation on a closed dataset." hatası alıyorum.
emin_as
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen emin_as »

Paradox ile network destekli program yazmak biraz derttir. Sadece sürücü paylaştırmak yetmez.

1- Denetim masasına girip bdeadmin i (BDE Administrator) çalıştırıyoruz.
2- Object -> New menusüne giriyoruz, gelen pencereden standard i seçiyoruz.
3- Alias tanımlası için bir isim veriyoruz STANDARD1 yerine, carim gibi bir isim vermek daha uygun olur. Bu ismin üzerine sag dügmeyle tıklayıp, apply komutunu veriyoruz.
4- Path bölümüne f:\carim\ vs gibi paradox dosyalarının oldugu yeri gösteriyoruz.
5- Configuration sekmesinde Configuration -> Driver -> Native -> Paradox u seçiyoruz.
6- Sağ tarafa gelen bölümde net dir i bu bilgisayar anamakinayı hangi sürücü olarak görüyorsa onu yazıyoruz. F:\ veya G:\ gibi. Bu programı kullanan tüm terminaller ve anamakina ortak bir net dosyasına erişecek, böylelikle dosya kilitleme işlemleri sorunsuz gerçekleşecek.

Programı veritabanı baglantısı için carim alias ını kullanacak şekilde düzenliyoruz.

Not: Eger bir sorun çıkarsa, pdoxusrs.net dosyalarını bulup, elle silmen gerekebilir. Bu paradox un kilitleme için kullandıgı dosyadır.