Progressbar sonucta belirli birseyin ilerlemesini gosteriyor. Ben progress barda uzerine tıklayinca progressbar konumunun o noytaya (X,Y) olarak gelmesini nasil saglarim. Aslında amacim su :
Winamp benzeri bir programla ugrasiyorum. Su an Progressbar parca ilerledikce ilerliyor. Ben parca ileri almak gibi bir olay yapmayi planlıyorum. Bunu baska bir yolla yapmamın imkanı varmi?_ Yani progressbar disinda onerileriniz neler. Simdiden Tesekkurler
Porgress Bar hareket
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
progressbar da dilediğin yere sürükleyemezsin konumu...
fakat trackbar da bu şekilde şarkının dilediğin yerine getirebilirsin tıpkı winamp daki gibi...
bulundugun Position`u
ile okutman mümkün. aynı progressbar gibi max ve min degeri bundada mevcut...
bunun yerine başka birşey kullanılabilirmi bilemiyorum.
Kolay Gelsin...
fakat trackbar da bu şekilde şarkının dilediğin yerine getirebilirsin tıpkı winamp daki gibi...
bulundugun Position`u
Kod: Tümünü seç
showmessage(inttostr(TrackBar1.Position));
bunun yerine başka birşey kullanılabilirmi bilemiyorum.
Kolay Gelsin...
Hocam trackbari denedim ayni sekilde oldu. Ancak ilerletme sozkonusu oldugunda cuvalladim. Trackbar in change olayina kod yazdım. Parca ilerlerken positionu change oldugundan herseferinde kodu uygulamaya basladi. Ben sadece elle degistirdigimde
mediaplayer1.position:=trackbar1.position; gibi bisey istedim ama nasil yapmaliyim.
mediaplayer1.position:=trackbar1.position; gibi bisey istedim ama nasil yapmaliyim.