http://www.csharpnedir.com/articles/read/?id=1032
Merhaba arkadaşlar. C#'da yapılabilen bu uygulamayı Delphide yapabilirmiyim acaba ? Delphide yeni olduğum için bi fikrim yok. Veya nasıl yapabilirim önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Delphide böyle birşey mümkün mü ?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Delphide böyle birşey mümkün mü ?
En son qvn_52 tarafından 09 Eki 2011 09:00 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Re: Delphide böyle birşey mümkün mü ?
C# da yaptığın herşeyi Delphi ile de yaparsın ama Delphide yaptıklarını C# da yapamazsın.
Bir yerlerde başla ki takıldığın yerde yardımcı olalım

- jafari1983
- Üye
Mence de Delphi`nin imkanları C#-ınkından daha çox. Bİglisayar dilleri arasında Delphi (Object Pascal) insan diline en yaxın dil.
"Əlini (ə.) şah, Muhammədi (s.) padişah bilməyən Allahı da tanımaz!"
Arkadaşlar kusura bakmayın uygulamanın linkini koymayı unutmuşum. Bu setup projesini delphide oluşturmak istiyorum nasıl yapabiliirm başka yolu varsa yardım ederseniz sevinirim. Bu aşamayı geçmeden programa başlamak istemıyorum.
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Burada asıl amacınız nedir tam çıkaramadım.
-Projenizi kurulum haline getirmek mi?
-SQLExpress kurulumunu uygulama ile beraber kurulmasını sağlamak mı?
-Her ikisi birden mi?
Gerçi bunların hepsini gerçekleştirmek mümkün. Tabi kullanılan kurulum paketine göre değişik yöntemler olabilir. Delphi ile gelen kısıtlı kurulum paketleri, Install Shield veya Installaware nedir ne değildir pek bilmem. Daha çok ücretsiz olan inno setup kullanmaktayım (NullSoft'un NSIS aracı da en az InnoSetup kadar yetenekli sanırım). Inno Setup ile çok özel düzeyde yapacağınız işlemler için biraz fazla bilgi ve zahmete girmek gerekse de bu istediğiniz işlemler için fazla zahmete girmeden sonuç alabilirsiniz.
-Projenizi kurulum haline getirmek mi?
-SQLExpress kurulumunu uygulama ile beraber kurulmasını sağlamak mı?
-Her ikisi birden mi?
Gerçi bunların hepsini gerçekleştirmek mümkün. Tabi kullanılan kurulum paketine göre değişik yöntemler olabilir. Delphi ile gelen kısıtlı kurulum paketleri, Install Shield veya Installaware nedir ne değildir pek bilmem. Daha çok ücretsiz olan inno setup kullanmaktayım (NullSoft'un NSIS aracı da en az InnoSetup kadar yetenekli sanırım). Inno Setup ile çok özel düzeyde yapacağınız işlemler için biraz fazla bilgi ve zahmete girmek gerekse de bu istediğiniz işlemler için fazla zahmete girmeden sonuç alabilirsiniz.
Şaban Şahin AKMAN
Bu tarz kurulumlar için en güzeli Install Shield. ben onu kullanıyorum ve sorunsuz çalışıyor.
benim amacım kullanıcı programı yuklerken eğer bilgisayarında sql server yok ise bilgisayarına kurdurmak. Ama programın içerisinde kurdurmak istiyorum kullanıcı sql serverı veya normal bir program yuklemeyi bilmiyor olabilir.
Ben de yeri gelmişken yeni başlık açmak yerine burada sorayım..
bir projemde PocketSOAP kullanmak zorunda kaldım. installshields veya installaware içine bunu nasıl alırım. yani makinada pocketsoap kuruluysa bu adımı atlatmak.
bir projemde PocketSOAP kullanmak zorunda kaldım. installshields veya installaware içine bunu nasıl alırım. yani makinada pocketsoap kuruluysa bu adımı atlatmak.