Demo program yapma
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
- greenegitim
- Üye
Demo program yapma
s.a yaptığım bir programı sürekli günceliyorum tam sürüm kısmını yalnız demosunu ayrı bir proje olarak tutuyordum ama demoyuda sürekli güncelemek sıkıyor insanı her daim tam sürüm olan programımı güncelediğimde dilediğim zaman o güncel halininde demosunu yapmak istiyorum süre ve kayıt kısıtlamalı bunu her defasında kodla değilde veya çok kodla değilde hazır bir bileşen varsa bildiğiniz onunla yapmak istiyorum bunun kolay bir yolu varmı? ben tam sürüm olan projemi başka bir yere kopyalayıp orada bi kaç ufak değişiklikten sonra süre ve kayıt kısıtlamalı olsun istiyorum böyle bir bileşen varmı?
Mücadele güzelleştirir!
Re: Demo program yapma
s.a.
Compiler direktifleri ile yapabilrisiniz.
define;ifdef vs.
kolay gelsin.
Compiler direktifleri ile yapabilrisiniz.

kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
{$IFDEF TRIAL}
...
{$ENDIF}
...
{$ENDIF}
- greenegitim
- Üye
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Kod: Tümünü seç
//{$DEFINE TRIAL}
...
{$IFDEF TRIAL}
ShowMessage('Dene sürümünde bu işlemi yapamazsınız');
{$ELSE}
islemyap();
{$ENDIF}
Şaban Şahin AKMAN
- greenegitim
- Üye
- hi_selamlar
- Üye
sabanakman yazdı:Gibi bir kodlamada eğer {$DEFINE TRIAL} satırı açılırsa .exe içerisine sadece ShowMessage satırı derlenir. İşlemi çalıştıran islemyap(); satırı derlenmediği için .exe içerisinde öyle bir özellik olmayacaktır. Bu durumda programın kırılması diye bir şey söz konusu olmayacaktır.Kod: Tümünü seç
//{$DEFINE TRIAL} ... {$IFDEF TRIAL} ShowMessage('Dene sürümünde bu işlemi yapamazsınız'); {$ELSE} islemyap(); {$ENDIF}
S.A.
teşekkürler.
Herkes cahildir, bazi konularda.