Unidac Sorgu Problemi

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Kullanıcı avatarı
xtrlife
Üye

Unidac Sorgu Problemi

Mesaj gönderen xtrlife »

Merhaba arkadaşlar,

MySql bağlantısı için Unidac kullanıyorum ancak bir problemim var. Eskiden (Mydac kullanırken) sorgularda " (çift tırkak) kullanabiliyordum ancak şimdi querylerde sorgu yollarken bu işaret servera farklı gönderiliyor ve sunucu hatası veriyor. Ancak sorguda ' (tek tırnak) kullanırsak sorun olmuyor. Ancak bu aşamada şöyle bir sorun var mesela ;

Kod: Tümünü seç

Query1.SQL.Add('Select * From tablo Where kayit=" '+Edit1.text+'"'
şeklinde girdiğim kodu çift tırnakları tek tırnağa çevirip yazdığımda hata veriyor. Ne yapmalıyım ?
Kullanıcı avatarı
lazymule
Üye
İletişim:

Re: Unidac Sorgu Problemi

Mesaj gönderen lazymule »

bu şekilde kullanırsan daha rahat edersin

uniQuery1.SQL.Text := 'Select * From tablo Where kayit = :parametre' ;
UniQuery1.ParamByName('parametre').AsString := Edit1.Text;

bu şekilde de kullanabilirsin fakat kayit sayısal ise sorun çıkacaktır. ben hep üsteki yöntemi kullanırım

Query1.SQL.Add('Select * From tablo Where kayit=' +QuotedStr(Edit1.Text));
Evrende Ulaşılamayacak Tepe Yoktur !!!!
Yeterki İnsan Ulaşmak İstesin !!!!
http://www.maxiteknik.com
Kullanıcı avatarı
xtrlife
Üye

Re: Unidac Sorgu Problemi

Mesaj gönderen xtrlife »

Teşekkür ederim hocam,

aslında parametreyi query üzerinde oluşturup daha sonra değer atamayı denemiştim işe yaramamıştı sanırım değerin sayısal olmasından kaynaklandı. Sağolasın.