Fatura Tasarımı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Fatura Tasarımı
Stok giriş - çıkış programı veya benzeri tazrda fatura kesimi gerektiren program hazırlayan arkadaşlara şunu sormak istiyorum. programda fatura tasarımını nasıl hallediyorsunuz. Hazır bilinen şablonlar mı var yoksa program içerisinde kullanıcı kendisi mi tasarlıyor ?
DOĞUNUN SINIR TAŞI ERZURUM'UN DADAŞ'I
EFE'Sİ VAR İZMİR'İN EĞİLMEZ TÜRK' ÜN BAŞI
Re: Fatura Tasarımı
s.a.
program içerisinde kullanıcı kendisi tasarlıyor.
program içerisinde kullanıcı kendisi tasarlıyor.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Hocam bu durumda hangi componenti önerirsiniz. Mümkünse ücretsiz olsun 

delphide quickreport veya rave report ile duzenledim bugune kadar. bunlarda delphinin içinde bulunan sıradan componentler. eğer sende componentlerde yüklü deilse delphide install packed diyerek çıkan ekranda add diyerek C:\Program Files\Borland\Delphi7\Bin klasöründeki
dclqrt70.bpl dosyasını gostererek delphiye yukleyebilirsin.
dclqrt70.bpl dosyasını gostererek delphiye yukleyebilirsin.
Yüklü tabiki. Ama kullanıcının faturayı tasarlamamsını sağlamak qreport ta zor. Bunu yapabileceğim bir component soruyorum ben ...
ok, benim tavsiyem aynı konuyu birde compenent bölümünde sor, component varsa ekleyebilirler
Fastreport bileşenini kullanırsan senin kullanıdığın tasarım ekranının aynısını kullanıcıya kullandırabilirsin.
ancak ücretli bir bileşen.
ancak ücretli bir bileşen.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
merhaba;
qreport ta bi ara öyle bişi hazırlamıştım ben, raporu formun üstünde gösterip sağ klik ile vt deki alanları seçtirip ekle veya kaldır dediğimde ekletip çıkartıyordum, ayrıca bunların width height wordwrap vs. gibi özelliklerini de vt de tutuyordum böylece kullanıcı çok kolay bi şekilde, irsaliye, fatura, tah. makbuzu, tediye makbuzu vs. gibi belgeleri tut-sürükle-bırak mantığı ile hazırlıyodu. Yazması zahmetli ama kullanıcı için dizayn hazırlaması çok kolay oluyodu. Sende o şekilde hazırlayabilirsin bence.
Hatta projeyi buldum bide ss gönderim bak.

qreport ta bi ara öyle bişi hazırlamıştım ben, raporu formun üstünde gösterip sağ klik ile vt deki alanları seçtirip ekle veya kaldır dediğimde ekletip çıkartıyordum, ayrıca bunların width height wordwrap vs. gibi özelliklerini de vt de tutuyordum böylece kullanıcı çok kolay bi şekilde, irsaliye, fatura, tah. makbuzu, tediye makbuzu vs. gibi belgeleri tut-sürükle-bırak mantığı ile hazırlıyodu. Yazması zahmetli ama kullanıcı için dizayn hazırlaması çok kolay oluyodu. Sende o şekilde hazırlayabilirsin bence.
Hatta projeyi buldum bide ss gönderim bak.
Merhaba,
fast report üreticisinden free report isimli ücretsiz bir component seti var, bunuda deneyebilirsiniz
http://www.fast-report.com/en/products/ ... elphi.html
fast report üreticisinden free report isimli ücretsiz bir component seti var, bunuda deneyebilirsiniz
http://www.fast-report.com/en/products/ ... elphi.html