formun arkaplanına resim ekleme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
formun arkaplanına resim ekleme
Merhaba arkadaşlar, kullanıcının formun arkaplanına resim eklemesini sağlayıp bunu kaydetmek istiyroum. image nesnesi ekleyip kaydettim ama tekrar yüklemede sorun yaşadım :s yardımlarınızı bekliyroum 

Re: formun arkaplanına resim ekleme
Formun on create event'ine
ekleyiniz.
Yada bunu yerine tasarım zamanında resmin picture özelliğine resmi ekleyiniz. Bir daha kaydedip okumak zorunda kalmazsınız.
Kod: Tümünü seç
image1.picture.loadfromfile(resiminiz);
Yada bunu yerine tasarım zamanında resmin picture özelliğine resmi ekleyiniz. Bir daha kaydedip okumak zorunda kalmazsınız.
Bu kısmı tamamda, ben dosyayı kaydedip kayıttan okuma kısmını sormuştum ? veritabanı kullanmıyorum projede. nasıl kaydedip geri okutabilirim onu beceremedim ? regedit.e resim kaydetme yok. resmin yolunu mu alıp saklicam regedite v.s bu drumları sökemedim tam olarak ?G.Arkas yazdı:Formun on create event'ine
ekleyiniz.Kod: Tümünü seç
image1.picture.loadfromfile(resiminiz);
Resim sabit mi değişken mi? sabitse geçici (temp) klasörüne kaydedip okuyabilirsin. gerçi her durumda sabit olmasada temp dizinini kullanabilirsin. Veritabanı kullanmıyorsan tek çözüm bu yada resource olarak runtime da kayıt yapıp okuyabilirsin MemoryStream ile.

Registry'e resim kaydetmen çok doğru bir yol değil ama kaydedilebilir.
Örneğin vista ve Win7 de profil resmi registry'e kaydedilir.
Regstry'e binary modda kaydebilirsin.
Örneğin vista ve Win7 de profil resmi registry'e kaydedilir.
Regstry'e binary modda kaydebilirsin.