Smexport kurulum hatası

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
baloglurecep
Üye
İletişim:

Smexport kurulum hatası

Mesaj gönderen baloglurecep »

Selamlar arkadaşlar... Üreticisinden ücretli (50 euro) export bileşeni aldım. açıklamasına göre 3. parti bileşenleri de destekliyordu. ben projelerimde devexpresin dxdbgrid ve cxdbgridleri kullandım. bunlara ilave export özellikleri kazandıracağım. lakin bir türlü kurulumu yapamadım. yaptım sorun yok yalnız devexpresin gridlerini görmüyor normal gridlerde sorun yok. üretici gönderdiğim destek mailinde şunu yazmış ama tam anlamuyla anlamadım.

PS: to enable the components for DevExpress you need enable the
DEVEXP_SUPPORT or DEVEXP_CX_SUPPORT directive (depends from version of
DevExp which you use) in sme.inc file and compile the SMExport package from
sources.

inc uzantılı dosya var o dosyayı kopyalayıp devexpresin grid paketlerinin source dosyalarının içine koydum yine bir değişiklik olmadı. tecrübesi bilgisi olan varsa paylaşırmı?
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Re: Smexport kurulum hatası

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
anladığım kadarı ile sme.inc dosyasının içinde compiler direktifleri var.
onları açıp paketi tekrar derlemen lazım gibi bişey demiş.
delphiden sme.inc dosyasını açıp baktın mı?
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
baloglurecep
Üye
İletişim:

Sayın hocam... dediği gibi bazı düzenlemeler de yaptım sonra yeniden derledim. Budefa derlerken hata verdi. bakalım ne olacak. Kuramazsam iade edeceğim sanırım.
baloglurecep
Üye
İletişim:

Re: Smexport kurulum hatası (sorun çözüldü)

tekrar merhabalar... nihayetinde sorun çözüldü. sme.inc dosyasında dxdbgrid ve cxdbgrid desteği ile bazı 3.parti bileşenleri kapatılmış. yüklemeden önce o kısımlarının açılması gerekiyormuş. açtım ve yükledim. pas dosyasının birinde harf hatası çıktı onuda düzelttikten sonra çalıştı. yalnız export bileşenini sevmedim özellikleri yeterli değil. giridlerin aynı özelliği ile export edemiyorsun. örneğin foterband ( hesap toplam alanları ), sutun genişlikleri gibi en öenmli özellikler aktarılmıyor. bir nevi hayal kırıklığına uğradım. alacaklara yada kullanacaklara tavsiye etmiyorum.
ikutluay
Üye

Mesaj gönderen ikutluay »

recep hocam:

bunu yıllardır kullanıyorum. importunuda. zaten eski sürümlerin Türkçelerinide kısmen ben yazıp göndermiştim. native export ettiği için gayet hızlı ve şık. ben ehlible sorunsuz kullanıyorum.

dediğin tarzda birşey ise rahatlıkla özel olarak kodlanabilir.
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog