Bir formu tüm özellikleriye birden fazla sayıda oluşturma
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
- İletişim:
Bir formu tüm özellikleriye birden fazla sayıda oluşturma
Arkadaşlar selamlar... bir cari projede ana ekrandan çağrılan (showmodal iile çağrırıyorduk) pencereyi birden fazla kullanmak istiyorum. Şöyleki listedeki isimler üzerinde işlem yapılan pencere var. tek pencerede tek isme işlem yapılıyor. biz bunu aynı anda birden fazla isme aynı pencereyi açtırmak istiyorum. yani aynı anda birden çok kişiye satış penceresi açıp kayıt yapabilmeli. birisi alış veriş yaparken başka müşterinin satışlarını kaydedebilmeli. (brinin listesi uzundur, birisi kısadır hemen alıp gitmek isteyebilir) ama açılmış olan satış pencereleri arka plana düşmemeli kullancı bu pencereleri görebilmeli ve hepsi kapanmadan o işlem dışında başka işlem yapmamalı. sanırım anlatabildim. satış formunu tüm bileşenleriyele yeniden mi creat edilecek. Araştırdım ama tatmin edci bilgilere ulaşamadım.
Re: Bir formu tüm özellikleriye birden fazla sayıda oluşturm
Denemedim ama showmodal olan bir pencere tekrar showmodal olan başka bir pencere oluşturabilir gibi geldi. Mevcut satış ekranına acil satış gibi bir buton ekleseniz, satış penceresinide oradan tekrar oluştursanız. gerçi son açılan illaki önce doldurulacak bu durumda.
-
- Üye
- İletişim:
tekrar selamlar üstadım... demek istediğim şu müşteriler listesinden ilgili müşteriye satış yap dedim. satış penceresi show modalla açıldı. Biz onu show modal olmadan, tekrar müşteri listesinden bir müşteriye satış denildiğinde aynı satış penceresi o müşteri içinde açılması gerek. anlatabildim mi bilmiyorum demek istediğimi.
saygıyla kalın...
saygıyla kalın...
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Aslında bu türden kullanım için daha en baştan kodlar ona göre tasarlanmalı. Ortak değişkenler (özellikle gerekmediği sürece) kullanılmamalı. Bu değişkenler formlara özel olmalı. Hatta form değişkenleri de kullanılmamalı (mesela Unit2.pas içindeki Form2 değişkeni). Böyle bir kullanımda işler daha kolay yürüyecektir. Böyle bir yapıda aşağıdaki gibi bir kullanımla birbirinden bağımsız satış formları kullanabilirsiniz.Bu satırlar hangi formlarda çalışırsa çalışsın kullandıkları satış formları birbirinden bağımsız oluşturulan formlar olacaktır. Tabi ortak değişken kullanımı meselesi işleri yokuşa sürebilir. Mesela satış formunda kullandığınız bir değişken yüzünden bu bağımsız pencereler birbirinden olumsuz etkilenebilir. Bir ihtimal işinizi kaosa sürükleyecek mesele bu konu olacaktır
.
Kod: Tümünü seç
var _SatisFormu:TSatisFormu;
begin
try
_SatisFormu:=TSatisFormu.Create(Application);
_SatisFormu.ShowModal;
finally
_SatisFormu.Free;
end;
end;

Şaban Şahin AKMAN
merhaba,
formu modal açıyorsunuz haliyle formu açan forma dönemeyeceksiniz
bu durumda ana formda bir hotkey tanımlayarak istediğiniz kadar yeni form oluşturabilirsiniz
örnek hotkey kullanımı için : http://www.swissdelphicenter.ch/torry/s ... php?id=147
kolay gelsin
formu modal açıyorsunuz haliyle formu açan forma dönemeyeceksiniz
bu durumda ana formda bir hotkey tanımlayarak istediğiniz kadar yeni form oluşturabilirsiniz
örnek hotkey kullanımı için : http://www.swissdelphicenter.ch/torry/s ... php?id=147
kolay gelsin
Sanırım satış formunuzda müşteri seçme işlemi yapamıyorsunuz. Müşteri listesine dönmeniz gerekiyor. Bu durumda ya satış formunuza müşteri seçebilmek için bu düğme ekleyeceksiniz yada arkadaşın dediği gibi bir kısayol yardımıyla müşteri listesi formu yaratacaksınız.
Girişleri gridden mi editten mi yapıyorsun ?