unsupported on-disk structure for file...found 11,support 10

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
goksenin
Üye
İletişim:

unsupported on-disk structure for file...found 11,support 10

Mesaj gönderen goksenin »

sa. merhaba

"unsupported on-disk structure for file; C:\deneme\deneme.gdb found 11,support 10"

hatası ile karşılaşıyorum.
bunun nedeni hakkında bilginiz var mı.
bilginizi paylaşırsanız sevinirim. ACİLİYETİ VAR.

teşekkür ederim.
kolay gelsin.

Göksenin OK - İZMİR
Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen husonet »

Denetim masasından bakarmısın interbase ne durumda çalışıyormu çalışmıyormu?

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

muhtemelen yanlış sürüm kullanmanızdan kaynaklanıyor. Veritabanı hangi sürüm Interbase'de hazırlandı? Siz hangi sürümü kullanıyorsunuz?

NOT : Firebird 1.5 birçok Interbase sürümünü destekliyor. Bir de onunla açmayı deneyebilirsiniz.

Kolay gelsin.
goksenin
Üye
İletişim:

teşekkürler...

Mesaj gönderen goksenin »

Interbase stop haldeydi...
ancak ağda farklı bir interbase server kurunca oldu...

eski sürüm olayıda kısmen doğru ancak eski sürüm için verdiği hata genelde Incorrect valuse within SQLDA structure hatasıdır ancak yinede prgramınız çalışıyor veri girişi silme falan devam edebiliyorsunuz.

unsupported on-disk structure for file
found 11, support 10
olayı ise interbase in sürümünü yükselttikten sonra gelen bir hata zannedersem bir şekilde diğer Interbase serverdan haberi olmuş olabilir diye düşünüyorum o zaman stoplanmış olabilir...

ama yinede pek olayı anlamış değilim.
araştıracağım tatmin edici bir sonuçla karşılaşırsam forum a yazacağım.

Bu ara şimdilik sadece Interbase i tekrar start ettim olay halloldu. Ancak bu olay tekrarlanmamalı yani kullanıcılar anlamıyor bu işten ..engelleyebilirsem iyi olacak.

herkese teşekkürler.
erdemhilmi
Üye
İletişim:

unsupported on-disk structure for file; C:\deneme\deneme.gdb

Mesaj gönderen erdemhilmi »

Merhaba,
unsupported on-disk structure for file; C:\deneme\deneme.gdb found 11,support 10"

hatası ile daha önce karşılaştım. bendeki hata

unsupported on-disk structure for file; C:\deneme\deneme.gdb found 9,support 10"

idi. interbase 5.5 kullanıyordum,interbase 6.0 a terfi etmek istedim. bir yazılım firmasından indirdiğim interbase 6.0.1 (Open) kurduğumda hiçbir database im çalışmıyordu. sürekli bu hatayı veriyordu. daha sonra başka bir siteden interbase 6.0.1 (Open) indirdim ve kurdum hiç bir problem olmadan çalışıyor şu anda. programlarımın olduğu firmalarda da sorunsuz çalışıyor.
Demek istediğim böyle enteresan bir sonuç çıktı. Yükleme yapmadan önce gds32.dll kalkmış olduğuna dikkat ettim. program files klasöründe borlandın içine klasor açıyor interbase. onu komple kaldırdım sorun olmasın diye.
iki aynı sürüm program. Install aşamasındaki yazılara bile baktım aynı.

sonuç olarak sizde kullanmak istediğiniz sürümü başka bir adresten ya da yerden temin edip bir de onunla deneyebilirsiniz.

Kolay Gelsin,
erdemhilmi