datatimepicker hakkında yardım.
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
datatimepicker hakkında yardım.
db editler ile yazdıklarımı direk veritabanına kaydedebiliyorum ama datatimepicker'da sectigim saatin kaydını nasıl yapıcagım? nasıl bir kod kullanılmalı?
Re: datatimepicker hakkında yardım.
merhabalar, veritabanındaki alan nedir?
datasetin.fieldbyname('alanın').value:=datetostr(datetimepicker.date);
bunu bir dene, Kolay Gelsin.
datasetin.fieldbyname('alanın').value:=datetostr(datetimepicker.date);
bunu bir dene, Kolay Gelsin.
UWESIS CORPORATION
bunu ne zaman kullandıysam hep hata verdi bana. yine hata veriyor. anlıyamıyorum niçin hata verdigini.
form1.table1.FieldByName('yer').Value:=DateTimePicker1.Date;
bu kodla programı calıstırdım ama tarih secince " table 1 : dataset not in edit or insert mode " şeklinde bir hata alıyorum. oysaki veritabanında tarih bölümünü numerik yada karakter olarak değilde tarih olarak sectim. bu hata nede kaynaklanıyordu. daha önce bu kodla yapmıstım. ama simdi hata verdi?
bu kodla programı calıstırdım ama tarih secince " table 1 : dataset not in edit or insert mode " şeklinde bir hata alıyorum. oysaki veritabanında tarih bölümünü numerik yada karakter olarak değilde tarih olarak sectim. bu hata nede kaynaklanıyordu. daha önce bu kodla yapmıstım. ama simdi hata verdi?
tablon açık değil veya kayıt modunda değil o kodla alakası yok.
form1.table1.edit yada form1.table.insert yapmalısınız önce.
yanlıs veritabanı olusturmusum. uzantısı db. benim kullandıgım dbf'di. şimdi yeni veritabanı olusturup yaptım oldu. konu kapatılabilir. teşekkürler.