merhaba..
delphide mydac ile mysql'e bağlanıyorum. benim bilgisayarımda problem yok.fakat kendi makinemi server ,başka bir makineyi client yaptığımda olmuyor.mydac'ın server name 'ine kendi makineme verdiğim ip numarasını veriyorum. hata veriyor. sorun mysql veya windowsdan kaynaklanıyor,ama bulamadım.
sizce ağda çalışabilmem için ne yapmam gerekir.
ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.
MYSQL'de server-client sorunu.
Re: MYSQL'de server-client sorunu.
hata mesajını yazmadığınız için bilemiyorum.
mysql'in kurulu olduğu bilgisayara 192.168.1.2 gibi bir ip yi mysql kullanıcısı olarak atadım. bağlanmada sorun yok. ama programı 192.168.1.3 ip numarasına sahip istemcide çalıştırmak istediğimde ;mkysoft yazdı:hata mesajını yazmadığınız için bilemiyorum.
exception emyerror in module xxx.exe
access denied for user aaa@bbb gibi bir hata alıyorum.
aslında problemin temel nedeni benim bilgisayarıma kurulu mysql veritabanına ,istemci başka bir bilgisayardan bağlanamıyorum. istemciden bağlanabilmem için ne yapmam gerekir?
Mesele kullanıcı izinlerinden kaynaklanıyor. MySQL de kullanıcının nerden bağlantı yapabileceği ayarlanabilir. Root olarak bağlantı yapıyorsanız default olarak localhost dışında bağlantı yapılamaz...Yeni bir kullanıcı hesabı oluşturun ve dışardan erişimine izin verin...
demo databasenin tüm tabloları için tüm yetkiler user1 veriliyor...şifrende mypassword. Ama sadece localhost dan bağlantı yapabilir bu kullanıcıGRANT ALL ON demo.* TO user1@localhost IDENTIFIED BY 'mypassword';
bu şekilde dışardan bağlantı yapabilir...GRANT ALL ON demo.* TO user1@ IDENTIFIED BY 'mypassword';
Battosai yazdı:Mesele kullanıcı izinlerinden kaynaklanıyor. MySQL de kullanıcının nerden bağlantı yapabileceği ayarlanabilir. Root olarak bağlantı yapıyorsanız default olarak localhost dışında bağlantı yapılamaz...Yeni bir kullanıcı hesabı oluşturun ve dışardan erişimine izin verin...demo databasenin tüm tabloları için tüm yetkiler user1 veriliyor...şifrende mypassword. Ama sadece localhost dan bağlantı yapabilir bu kullanıcıGRANT ALL ON demo.* TO user1@localhost IDENTIFIED BY 'mypassword';bu şekilde dışardan bağlantı yapabilir...GRANT ALL ON demo.* TO user1@ IDENTIFIED BY 'mypassword';

Yardımınız için çok teşekkür ederim. Allah razı olsun.