Bu Barkodlama Sisteminde Algoritma Ne Olabilir?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Bu Barkodlama Sisteminde Algoritma Ne Olabilir?
Merhaba Arkadaşlar ;
Şimdi barkodla yükleme yapmak için el terminal destekli bir uygulama yazacağım. Mantığı kuramadım.
İşlem süreç olarak şöyle ;
Bir kitaplık düşünün bu kütaplık 3 paketten çıkan parçalar ile oluşuyor. El terminali ile ben bu kitaplığı müşteriye sevk edeceğim. Paketleri tek tek barkodla okutup ürünleri listeye ekliyorum lakin totalde 6 paket okuttuğumu düşünün 3 paketi kitaplığın paketi diğer üç pakette farklı paketler. Ben yükleme sonrası özet dediğimde
bana şu sonucu vermesi gerekiryor.
44ALB2005P01WGWG --- Sağ Ünite
44ALB2005P02WGWG --- Sol Unite ----------> 1 ADET KİTAPLIK
44ALB2005P03WGWG --- Alt Ünite
44ALB2005T05WGWG 12ALB2005T05WGWG
44ALB2005C09WGWG ------------>12ALB2005C09WGWG --- > Ünite İsimleri
44ALB2005P012WWG 12ALB2005P012WWG
Yani sonuç olarak ben ekranda 6 adet değil 4 adet sonuç gelecek eğer takımı oluşturan parçalar okutulduysa ekrana bile yazılması yeterli bunu takım olarak gösterek diğerleri herhangibir takımı oluşturmadığı için tek tek barkod stok ismi v.s diye gelecek. Asıl amaç adet veya ünite bazında kayıt veya takip ama ister ekrana ister farklı bir tabloya da takım bazında yazılabilir.
Örnek Bir Şema Şu Şekilde
Ana kalem Alt Kalem
22ALB2005WGWG 12ALB2005P01WGWG
22ALB2005WGWG 12ALB2005P02WGWG ---> Kitaplık
22ALB2005WGWG 12ALB2005P03WGWG
Bu konuda fikirlerinizi bekliyorum. İyi Akşamlar.
Şimdi barkodla yükleme yapmak için el terminal destekli bir uygulama yazacağım. Mantığı kuramadım.
İşlem süreç olarak şöyle ;
Bir kitaplık düşünün bu kütaplık 3 paketten çıkan parçalar ile oluşuyor. El terminali ile ben bu kitaplığı müşteriye sevk edeceğim. Paketleri tek tek barkodla okutup ürünleri listeye ekliyorum lakin totalde 6 paket okuttuğumu düşünün 3 paketi kitaplığın paketi diğer üç pakette farklı paketler. Ben yükleme sonrası özet dediğimde
bana şu sonucu vermesi gerekiryor.
44ALB2005P01WGWG --- Sağ Ünite
44ALB2005P02WGWG --- Sol Unite ----------> 1 ADET KİTAPLIK
44ALB2005P03WGWG --- Alt Ünite
44ALB2005T05WGWG 12ALB2005T05WGWG
44ALB2005C09WGWG ------------>12ALB2005C09WGWG --- > Ünite İsimleri
44ALB2005P012WWG 12ALB2005P012WWG
Yani sonuç olarak ben ekranda 6 adet değil 4 adet sonuç gelecek eğer takımı oluşturan parçalar okutulduysa ekrana bile yazılması yeterli bunu takım olarak gösterek diğerleri herhangibir takımı oluşturmadığı için tek tek barkod stok ismi v.s diye gelecek. Asıl amaç adet veya ünite bazında kayıt veya takip ama ister ekrana ister farklı bir tabloya da takım bazında yazılabilir.
Örnek Bir Şema Şu Şekilde
Ana kalem Alt Kalem
22ALB2005WGWG 12ALB2005P01WGWG
22ALB2005WGWG 12ALB2005P02WGWG ---> Kitaplık
22ALB2005WGWG 12ALB2005P03WGWG
Bu konuda fikirlerinizi bekliyorum. İyi Akşamlar.
Re: Bu Barkodlama Sisteminde Algoritma Ne Olabilir?
ben olsam barkod kodlarının son bir yada 2 hanesini ayırırdım.yarı mamül olmayan ürünlerin barkodlarının son haneleri 0 olurdu böylece. bundan sonrası veriyi işlemek ile ilgili.
diğer yapılabilecek bir şey ise stok tablosunda ürünle ilgili, yarımamül bilgisini tutmak. giriş esnasında bu veriler işlenebilir. bol miktarda manuel kod yazılacağı kaçınılmaz.
diğer yapılabilecek bir şey ise stok tablosunda ürünle ilgili, yarımamül bilgisini tutmak. giriş esnasında bu veriler işlenebilir. bol miktarda manuel kod yazılacağı kaçınılmaz.
Cevabınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim. Öncelikle barkodlar üzerinde bir değişiklik yapma imkanımız malesef yok. Neden derseniz fabrikadan bu barkodlarda geliyor bize düşen bu barkodları işlemek. Benim aklıma gelen ilk şey
Ana ürün Barkodu yani ... 22ALB2005WGWG buna bağlı alt kalem ürünlerinin barkodlarını master detail yapısında manuel olarak işlemek.
Mesela,
Burdaki amacım bu üç kalem okutulduğunda takım bazında göster diye harici bir buton ile kullanıcı adet bazında yüklediği ürünlerin takım halini yani KİTAPLIK 1 adet olarak görebilmeli buna ek olarak mesela 6 kalem ürün yüklendi paket olarak 1-2-3- id nolu haricindekiler bir takımı oluşturabiliyorsa ayrıca takım olarak gösterilebilir değilse
Olarak görüntüleyebilir. Not: Asıl amaç adet yani ünite bazında takip ama bana bilgi amaçlı takımsal rapor vermesi gerekiyor. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Ana ürün Barkodu yani ... 22ALB2005WGWG buna bağlı alt kalem ürünlerinin barkodlarını master detail yapısında manuel olarak işlemek.
Mesela,
Kod: Tümünü seç
Ana Tablo Yapısı
------------------------------------------------------------------------------------
ID STOK_KOD STOK_ADI STOK_BARKOD STOK_REVIZYON
1 KTP0001 KİTAPLIK 22ALB2005WGWG 01.01.2010
DETAY TABLO YAPISI
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ID A_STK_KOD STK_KOD STK_ADI STK_BARKOD STK_PAKETNO
1 KTP0001 KTPSAG001 SAĞ ÜNİTE 12ALB2005P01WGWG P01
2 KTP0001 KTPSOL001 SOL ÜNİTE 12ALB2005P02WGWG P02
3 KTP0001 KTPALT001 ALT ÜNİTE 12ALB2005P03WGWG P03
KİTAPLIK -- 1 TAKIM
ALT ÜNİTE -- 2 ADET
SOL UNİTE -- 3 ADET
Arkadaşlar sorunumu halen çözemedim. Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
kitaplık içinde sistemde bir barkod bulunmali ve bu barkoda satış için bir ürün ağacı bağlanabilmeli. Bundan sonrası için bol bol kod yazmak lazım. Ben olsam bundan sonrası için şöyle yapardım. Barkod okutulduğunda direk geçici sipariş tablosuna yazardım. Ister buton ile ister her barkod eklendiğinde veri tabanı tarafında procedure işletir bu ürün ağacı ile sipariş tablosunu guncellerdim. Client tarafını da refresh ederdim.
Gösterdiğiniz yol için teşekkür ederim ama mantığı tam oturtamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
ürün ağacının ne olduğu bildiğinizi varsyıyorum.
ürün ağacı tablonuzda kitaplık için alt bileşenleri tanımlayacaksınız. Ve bu bileşenlerin ne amaçla kullanıldığını belirteceksiniz.
urun_id alt_id adet tip
A B 1 satis
A C 2 satis
A F 5 uretim
satış bilgilerini kullanıcı ekranındaki gridde değil direk veri tabanında bir tabloda tutacaksınz.
user sip_no urun_id adet
a1 x1 B 1
a1 x1 C 3
bunları veri tabanında buludurduktan sonra bir stored procedure ile, sipariş tablosunu ürün ağacı tablosundan güncelleyeceksiniz. Öncelikle sipariş tablosunda hemde ürün ağacı tablosunda olan kayıtları çekin ve iç içe döngüler şeklinde işleyin. Bu işlem sonucunda geçici sipariş tablonuz
user sip_no urun_id adet
a1 x1 A 1
a1 x1 C 1
halini alması gerekir. Bundan sonra kullanıcının gridi refresh ettiğinizde işlem tamamlanmış olur.
Döngü kısmını halledemezseniz yine yardımcı olamaya çalışrım.
ürün ağacı tablonuzda kitaplık için alt bileşenleri tanımlayacaksınız. Ve bu bileşenlerin ne amaçla kullanıldığını belirteceksiniz.
urun_id alt_id adet tip
A B 1 satis
A C 2 satis
A F 5 uretim
satış bilgilerini kullanıcı ekranındaki gridde değil direk veri tabanında bir tabloda tutacaksınz.
user sip_no urun_id adet
a1 x1 B 1
a1 x1 C 3
bunları veri tabanında buludurduktan sonra bir stored procedure ile, sipariş tablosunu ürün ağacı tablosundan güncelleyeceksiniz. Öncelikle sipariş tablosunda hemde ürün ağacı tablosunda olan kayıtları çekin ve iç içe döngüler şeklinde işleyin. Bu işlem sonucunda geçici sipariş tablonuz
user sip_no urun_id adet
a1 x1 A 1
a1 x1 C 1
halini alması gerekir. Bundan sonra kullanıcının gridi refresh ettiğinizde işlem tamamlanmış olur.
Döngü kısmını halledemezseniz yine yardımcı olamaya çalışrım.
datamatrix (karekod) kullanarak çözülebilir bu ama tabii size öyle hazır geliyormuş barkodlar.
Evet barkodlar hazır geliyor ürünler tek tek satılabildiği gibi bütünleştirdiği takım ile de satılabiliyor.