programlama
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
programlama
iyi günler arkadaşlar ben üniversite 1. sınıftayım ve programlamaya giriş dersinde delphi eğitimi alıyoruz anca hocamız bu sene ilk defa hocalık yapmaya başladığından sınıfça biraz eksik kaldık algoritma ve programlamaya giriş dersinden öncelikle sizden istediğim öncelikli istek bildiğniz herhangi bir delphi yi rahat ve kolayca anlatan bir yazılım var mı yani eksiklerimi kapatmam için gerçekten buna çok ihtiyacım var kyk yurdunda kaldığımdan internet aşırı derece yavaş tüm forumu inceleme vaktim olmuyor 5-6 topic gezdim ve görüyorum ki 1 saat geçmiş gelelim 2.isteğime arkadaşlar hoca bi ödev verdi ve ödevde butona tıklandığında 1 den 10 a kadar olan tek sayıları bi kerekte ekrana yazabilecek bi kod yazmamızı söyledi delphi 7 kullanıyoruz ve aklıma sayıları string olarak tanıtıp string olarak toplayıp bi değişkene atamak ve bu değişkenide show message yapmak geldi ancak dediğim gibi yolun başında olduğumdan bazı eksiklerim oluyor henüz bunları kesfedemiyorum bu konuda ( string ifadeleri toplayarak birarada yazmak konusunda ) yardım ederseniz sevinirim
Re: programlama
Delphi forumun offline yardım şekli var onu çek internet olmadan da kullanabilirsin.
programlama öğrenmeye delphi(yada görsel herhangi bir dil) ile başlamak ne kadar doğru bilemiyorum ama madem hoca delphiyi seçmiş yapcak bişey yok...
bence öncelikle kendine en az 1 kitap edinmelisin... piyasadaki kitapların bazıları programlama öğretmekten ziyade görsel bileşenlerin kullanımını anlatır, buna dikkat edersen senin için iyi olur, görsel bileşenleri kullandıkça kurcaladıkça da öğrenirsin zaten ama asıl iş programlama mantığını öğrenmekte...
forumdan programlama öğrenileceğini düşünmüyorum, evet pekiştirilir, yada anlık sorunlara çözüm bulunur ama iş öğrenmekse bence ilk adres kitaplar olmalı... forumdaki konuları takip etmen, temeli attıktan sonraki süreci hızlandıracaktır tabi...
ödevle alakalı mantığı kurmuş sayılırsın zaten, birkaç anahtar kelimeyle de çözüme ulaşırsın sanırım:
for
inttostr
+ (string birleştirme)
mod
bence öncelikle kendine en az 1 kitap edinmelisin... piyasadaki kitapların bazıları programlama öğretmekten ziyade görsel bileşenlerin kullanımını anlatır, buna dikkat edersen senin için iyi olur, görsel bileşenleri kullandıkça kurcaladıkça da öğrenirsin zaten ama asıl iş programlama mantığını öğrenmekte...
forumdan programlama öğrenileceğini düşünmüyorum, evet pekiştirilir, yada anlık sorunlara çözüm bulunur ama iş öğrenmekse bence ilk adres kitaplar olmalı... forumdaki konuları takip etmen, temeli attıktan sonraki süreci hızlandıracaktır tabi...
ödevle alakalı mantığı kurmuş sayılırsın zaten, birkaç anahtar kelimeyle de çözüme ulaşırsın sanırım:
for
inttostr
+ (string birleştirme)
mod
bazen yükselmek için önce dibi görmek gerekir...
forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...
yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...
yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

- sabanakman
- Kıdemli Üye
Bol bol uygulamalı örnek çalışmalar yapmak en etkili yöntemdir.
Şaban Şahin AKMAN
-
- Üye
Merhaba arkadaşım öncelikle şunu söylemek istiyorum programlamaya bence de görsel programlama ile başlamak pek akıllıca olmaz. Eğer amacın programlama konusunda kendini geliştirmekse DELPHI den ziyade önce pascal programlama dilinin mantığını öğrenmen. DELPHI konusunda sana önereceğim kitap ise Nihat DEMİRLİ ve Yüksek İNAN hocanın beraber yazdıkları delphi kitabı. Anlatımı güzel ve işine yarayacak çok şey bulursun içinde. Sana şimdiden kolay gelsin 

Ben Delphi ile başlamama olayına katılmıyorum. Ben direk Delphi ile öğrenmeye başladım oradan C ve C#'a geçtim hiç bir sorun olmadı.
unicorn64 yazdı:
for
inttostr
+ (string birleştirme)
mod
burda bahsetmişsin bu konulardan ama şöyle bi durum var for u nerde kullanıcam yani bi değer serisine sayıları atayıp + ile toplamayı düşünüyorum ama for u nerede kullanacağım aklıma gelmiyor yani sadece düşüncenin bir kısmı bende var tüm problemler için bu geçerli yani tamamen düşünemiyorum sadece ben değil tüm sınıf için bu geçerli sanırım hocanın atladığı bazı detaylar olduğunu düşünüyorum ayrıca tavsiyeleriniz için de teşekkür ederim hepinize arkadaşlar.