Turetilmis formları ana formun (Turetilmemis) icindeki bir panel de gostermek istiyorum asagideki ornekler denedim ama formu panele cıkarıyorum ama kontroller calısmıyo.
- Senin de denediğin gibi forum'un parentini TPanel'e verdiğinde içinde görebiliyorsun.
- Kontrollerin çalışmaması doğal. Çünkü TForm özelliğini bir TControl olarak da dönüştürmüş oluyorsun. Bu da ne demek..
- Form başlığı anlamında caption başlığın olamayacak sen çizeceksin. Borderstyle özelliğini bsNone yapıp başlığı kaldırabilirsin.
- Form başlık butonları anlamında system butonların da olmayacak sen buton koyup kontrol edeceksin.
- MainMenun de olamayacak, onun erine ToolBar menu kullanacaksın.
- Form'un OnCreate özelliği olamayacak çünkü parentin OnCreate'ine bağlandı. Onun yerine parenti olan TPanel'i dahası TPanel'in parenti olan Form'un onCreate'ini kullanacaksın. Yani formun bir panelden öte gidemeyecek. Bunu yapmak isteme sebebini söylersen başka çözümler üretebiliriz. Mesela MDI form veya Frame kullanman gibi.
Aslında yapmak istedigim bir nevi MDI uygulama ama ben genel ozellik olarak programlarımda sol tarafta bir agac yapısı menu icin, sagda page control ve sayfa sayfa diger program kısımları olarak kullanırım bana gore daha derli toplu oluyor. MDI formda boyut olaylarını pek beceremedigim den boyle bir şey yapayım dedim ama olmadı
frame olayını ise hic denemedim ve nası bisi oldugunuda bilmem acıkcası.
yapmak istedigim ise dedigim gibi solda menu bar (outlook bar, tree view vs.) sagda ise artık nası olursa benim formlarım.