Fast Report Radio Buton - Yardım
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Fast Report Radio Buton - Yardım
Merhaba Arkadaşlar, Fast Reportta bir Dialog Page oluşturdum. Ayrıyetten de Page1 ve Page2 olmak üzere de yeni sayfa oluşturdum. Sorum şu olacak: Dialog ekranına iki adet radio button ekledim ikisininde checked = false. ilk radio butonuna tıkladığımda page1 açsın 2 cisine tıkladığımda page2 açsın istiyorum. yardımlarınız için şimdiden tşk ederim.
Re: Fast Report Radio Buton - Yardım
Aslında ben ilk kez ve sorunuzu yanıtlamak için dialog page kullanıyorum. Baya da güzel bir özellikmiş. Bunu öğrenmeme vesile olduğunuz için teşekkür ederim. Ama sorunuzun cevabını muhtemelen buldum. Aslında çok basit.
Belki bundan daha iyi bir yöntem var ama ben şimdilik bu yolu denedim ve dediğiniz gibi seçmiş olduğum radibuttonlara göre sayfaları görüntüleye bilmekteyim. Başarılar.
P.S. Bi de ben soru sorayım, sizde Report1 tarafda code completetion çalışıyor mu? Bende Ctrl Space bastığımda çalışmşyor da.
Kod: Tümünü seç
procedure RadioButton1OnClick(Sender: TfrxComponent);
begin
Page1.Visible:=True;
Page2.Visible:=False;
dialogpage1.modalresult:=6;
end;
procedure RadioButton2OnClick(Sender: TfrxComponent);
begin
Page2.Visible:=True;
Page1.Visible:=False;
dialogpage1.modalresult:=6;
end;
Belki bundan daha iyi bir yöntem var ama ben şimdilik bu yolu denedim ve dediğiniz gibi seçmiş olduğum radibuttonlara göre sayfaları görüntüleye bilmekteyim. Başarılar.
P.S. Bi de ben soru sorayım, sizde Report1 tarafda code completetion çalışıyor mu? Bende Ctrl Space bastığımda çalışmşyor da.
İstikrar sürsün, Türkiye'm büyüsün inşallah.
Mesajımı Cevapladığınız için teşekkür ederim. sizin yaptığınız şekilde de çalışıyor fakat en basit yolunu şu şekilde çözdüm. iki sayfanında visible nı false yapın.daha sonra aşağıdaki kodu dialogpage in close na yazınız.
bu arada sorunuzu anlayamadım?
Kod: Tümünü seç
procedure DialogPage1OnCloseQuery(Sender: TfrxComponent; var CanClose: Boolean);
begin
if RadioButton1.Checked = True Then Page1.Visible := True;
if RadioButton2.Checked = True Then Page2.Visible := True;
end;
Sorum, daha doğrusu sorunum şu: Report Designer de kod tamamlama var ya, hani biz Ctrl ve Space tuşlarını bastımızda çıkıyor, o öalışmıyor. Siz report designer de hiç kod yazdınız mı? Yazdığınızda kod tamamlama çalışıyor mu?
İstikrar sürsün, Türkiye'm büyüsün inşallah.