Windows 7 türkçe karakter sorunu

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
tim
Üye

Windows 7 türkçe karakter sorunu

Mesaj gönderen tim »

Sevgili arkadaşlar, Win XP'de yazdığım programı, Windows 7'de çalıştırınca kimi fontlar türkçe görülmüyor. Mutlaka Windows 7'de tekrar yazmak zorunda kalınıyor. Bu sefer de programı XP'de çalıştırınca aynı sorun yaşanıyor. Bu sorunun çözümünü bilen var mı acaba?

Asıl sorunsa, Windows 7'nin GroupBox'ların caption larında türkçe karakter kabul etmemesi.

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
dabaddah
Üye

Re: Windows 7 türkçe karakter sorunu

Mesaj gönderen dabaddah »

kendi programımdada aynı sornu yaşadım. çözüm olarak win 7 bilgisayarların bölge ve dil ayarlarında sıfırlama yapmak. bu işlem bilgisayardaki herhangi bir ayara etki etmez.
sorunlu olan win 7 bilgisayarda deneme açısından şunları yap.
denetim masası->saat dil ve bölge->bölge ve dil->ek ayarlar->sıfırla
bu işlemi rakamlar için tarih saat ve parabirimi için yap bu bölümleri aynı penceredeki tablarda görebilirsin.
insanın özü tanımasına engel olan perdeleri;
1.kendini beden sanma
2.vehmî benlik
3.beş duyu blokajları
4.toplumsal şartlanmalar ve şartlanmaların oluşturduğu değer yargıları ve değer yargılarından gelen duygular
kişi bu perdelerden arınmadıkça göresel kozasında yaşar ve bir ipek böceği gibi kaynar kazana atılır.
cmkare
Üye

Mesaj gönderen cmkare »

forma eklediğin tüm componentlerin editlerin,comboboxların herşeyin font ayarlarınından Charset kısmını : TURKISH_CHARSET yaparsan sorun yaşanmaz. bendede aynı sorun vardı. bu şekilde düzelttim.
casper06
Üye

Mesaj gönderen casper06 »

Üstad bende windows 7 de derleme yapıyorum. İşletim sisteminde normal ama sadeec windows 2003 serverde sorun oluyor. karakterler abuk subuk çıkıyor. şimdi senin bahsettiğin gibi TURKISH_CHARSET olarak düzeltirsek alternatif bir sorunla karşılaşmayız umarım. çünki bunu oturup tüm formlardan düzeltmek lazım. en az 700-800 adet form var. Yada işe yarar umarım çünki çok büyük emek ve zaman alacak düzeltmek.
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

Server2003 büyük ihtimal İngilizce'dir. Bölgesel ayarlardan (Regional Settings -> Advanced) sistemin yerel ayarını Türkçe yapmanız abuk subuk çıkan Türkçe karakterleri büyük ihtimal çözecektir. Bu ayardan sonra sistem yeniden başlatılmayı isteyecektir. Hatta ayarın yüklenebilmesi için Server 2003 CD'sinin takılması bile gerekebilir.
Şaban Şahin AKMAN
İletişim:

Mesaj gönderen baloglurecep »

arkadaşlar bu konuyu çözen varmı? bir kullanıcma verdiğim programda tüm türkçe karekterler garip çıkmakta. ayrıca para birrim bileşenleri ( 3.parti) türkçe ayarlı olmasına rağmen dolar gözükmekte. sorunu çözemedim. Bilen varsa paylaşırsa sevinirim.
baloglurecep
Üye
İletişim:

Windows 7 türkçe karakter sorunu ( Çözüldü)

Mesaj gönderen baloglurecep »

Yukarda bir arkadaşın verdiği cevap işe yaradı. Bölge dil ayarlarındaki ek seçeneklere girip her tabdaki ayarları sıfırladım.Sorun giderildi.