edit ederken insert ediyor

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
hdayi
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen hdayi »

Denedimi onu da denedim ama yine olmadı. edit dediğim anda insert ediyor. Aklıma bi şey geldi, şimdi bir de onu deneyeyim.
Bişnev in ney çün hikâyet mîküned
Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned
Resim
Kullanıcı avatarı
hdayi
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen hdayi »

Çok şükür, oldu sonunda.
Recep hocam senin dediğin yola benzer bir yolla yaptım. Sen o id'yi el ile artır diye yazdığında ben onu denemiştim ama var olan id alanının özelliklerini değiştirerek yapmıştım ne hikmestse olmadı.
Biraz kafayı dağıttıktan sonra yeni bir alan ekledim, master detail ilişkisini bu alandan sağladım. her üç tabloda da nikahid alanının değerini query'den gelen sonucla direk olarak atadım. Böylece master detail ilişkisini sağlayabildim ama her ne hikmetse post edince tuttu yine yeni kayıt ekledi.

Her procedure'un başına bir breakpoint koydum, değil insert edit bile çalışmadığı halde detail tablolara yine kayıt ekledi.

Ben de problemi çözmek yerine işin hilesine kaçtım biraz. bit tbookmark tanımlayıp master tablonun pozidyonunu aldım, tablonun başına götürdüm, bir query ile detail tablolardaki yeni eklenen kayıtları sildim, sonra bookmark'ın gösterdiği yere tabloyu tekrar konumlandırdım.
uffff uf zor oldu,
sanırım bir daha microsuftun bir database'ini kullanmayacağım.
Bişnev in ney çün hikâyet mîküned
Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned
Resim
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Neyse yorduysa da olmuş olmasına sevindim.

Yine de klasik yöntemlerle veritabanının ne yapıp ne yapmadığını keşfetmektense kısa yoldan işi yapmak en kolayı :)
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!