Com port

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
emrahozten
Üye

Com port

Mesaj gönderen emrahozten »

ARkadaşlar merhaba

Şöyle bi sorum olacak. Bizim fabriakda kullandığımız yazıcılar comport ile çalışıyor. Ben delphide bir program hazırlamak istiyorum. Programda şöyle bir kod olacak. Ben Türkçe mealini yazıyorum, bilen varsa lütfen Delphi mealini yazsın :)

if ''comporttan yazıcıya çıktı gönderildiyse'' then (asıl istediğim yer burası işte)
begin
benim istediğim bişey olsun
end;

Çok önemli lütfen arkadaşlar, bilenizi varsa yazın. Teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
CiTiZEN
Üye

Re: Com port

Mesaj gönderen CiTiZEN »

bu işlem için bir bileşen vs kullanıyorsanız, bileşenin eventi vs. olabilir hiç baktınız mı?
UWESIS CORPORATION
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

Bunun için şöyle bişi yapmanız lazım kanımca, sanal comport uygulamaları var. sanal bir comport yaratacaksınız, yazıcıyı oranın üzerindne çalışııyor diye göstereceksiniz. comporttan geçen verilerit akip edeceksiniz sonra, ve gerçek yazıcıya göndereceksiniz. API hook yöntemiyle sadece veri gönderiildiğinide yakalayabilirsiniz sanırm. Bazı yazıcıların sürücülerinde loglama özelliğide var.
emrahozten
Üye

İşte benim konu hakkında hiç bir bilgim yok, bildiğiniz bir bileşen vs ve örnek bir uygulama kodu varsa çok ii olur, zaten çok ii değilim bu konularda. İlk defa windows ile ilgili bir özelliği kontrol ettiricem.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

Hazır bir şey yok, kendiniz yazmalısınız. Bunu ne amaçla kullanacağınızı yazarsanız belki başka pratik tavsiyelerimiz olur. Tarif ettiğim sistem öyle sorunsuz çalışacak gibi görünmüyor, kolayca aşılabilir, sorun çıkarabilir.
orhancc
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen orhancc »

emrahozten
Üye

Ben acemiyim diyorum, sen kurcala diosun :) Tamam bi kurcalıcam. Aslında ne kadar basit gibi görünüyor dimi. 2 satır kod görecek gibi duruyor benim işimi. Amacım sadece timerin içine işte o bulamadığım kodu yazarak o kod saniyenin 10' da ya' da 20'de biri hızla pc nin com portunundan veri gitti mi gitmedi mi diye sorgulucak, giderse ben SQL'e insert yaptırcam, olay bu kdar ama o nalet kodu bulamıyorum işte :)
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

İşletim sistemleri artık DOS daki gibi çalışmıyor. Multitasking var, korumalı mod var. İstediğinz her şeye erişip takip etmek eskisi gibi kolay değil. O nedenle API Hook dedik, ancak o da kolay bir iş değil. En kolay olanı sanal com port yapmak gibi.