win7 de delphi7 de hazırladım programda karakter sorunu
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- huseyinert
- Üye
win7 de delphi7 de hazırladım programda karakter sorunu
merhaba
arkadaşlar çok ilginç bir durum söz konusu, win7 pro kurulu bilgisayarıma delphi7 kurdum ve bir proje hazırladım win7 de türkçe karakterlerde bir sorun yok, fakat programı alıp xp bilgisayarda çalıştırdığımda türkçe karakterler değişiyor. bunun nedeni ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim. veri tabanı firebird 2
arkadaşlar çok ilginç bir durum söz konusu, win7 pro kurulu bilgisayarıma delphi7 kurdum ve bir proje hazırladım win7 de türkçe karakterlerde bir sorun yok, fakat programı alıp xp bilgisayarda çalıştırdığımda türkçe karakterler değişiyor. bunun nedeni ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim. veri tabanı firebird 2
"Kula bela gelmez Hak yazmayınca,Hak bela yazmaz kul azmayınca..." MEVLANA
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Re: win7 de delphi7 de hazırladım programda karakter sorunu
İlgili bileşenlerde kullanılan fontlar ilk şüphelenilecek yerdir. Özellikle bu fontların karakter setini Türkçe (TURKISH_CHARSET) seçerek tekrar projenizi derlemenizi tavsiye edebilirim. Belki de kullandığınız font ya da karakter seti diğer bilgisayarda olmayabilir.
Şaban Şahin AKMAN
- huseyinert
- Üye
fontlar turkish karakter set olarak seçili ve normal fontlar arial, tahoma gibi anlam veremedi bir türlü bu işe
başka hangi nedenlerden olabilir acaba win7 ile ne gibi bir uyumsuzluktan olabilir.
başka hangi nedenlerden olabilir acaba win7 ile ne gibi bir uyumsuzluktan olabilir.
Unicode desteklemeyen programların dil seçeneği var, Control Panel --> Region and Language --> Administrative seçeneğinden bir bak, belki English'dir.
Batuhan TAŞDÖVEN
'Yükseldikçe küçülen bir uçurtma..'
'Yükseldikçe küçülen bir uçurtma..'
- huseyinert
- Üye
yanıtınız için teşekkür ederim verdiğiniz Control Panel --> Region and Language --> Administrative menüsünü delphi 7 de bulamadım tam olarak nerede acaba ?
delphi üzerinden değil zaten arkadaş denetim masasından demiş...Control Panel --> Region and Language --> Administrative
denetim masası -> bölge ve dil seçenekleri -> gelişmiş..
bazen yükselmek için önce dibi görmek gerekir...
forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...
yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...
yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

- huseyinert
- Üye
ayarlar normal görünüyor türkçe seçili zaten sadece delphide böyle bir sorun olduı bazen karakterleri karışltırıyor tekrar düzgün yazıyourm öyle kalıyor ama bu şekilde xp kurulu bilgisayar programı kurduuğumda karakterler bozuk çıkıyor
Başka bir xp'de denediniz mi acaba ? Tüm xp lerdemi sorun çıkarıyo ?
- huseyinert
- Üye
denediklerimde aynı sorunu verdi
- huseyinert
- Üye
denediklerimde aynı sorunu verdi
Hazırladığınız yazılımda skin veya benzeri bir bileşen kullanıyorsanız, onları kaldırıp deneyin. Ayrıca Delphi 7 ile orjinal projenizin herhangi bir formunu alıp yeni bir proje üretin. Oraya yeni bir form daha ekleyip fontların formdan forma farklılaşıp farklılaşmadığına bakın.
Buradan uzaktan çözüm sunmak imkanı yok malesef, kendi çözümünüzü kendiniz üretmek durumundasınız.
Başarılar.
Buradan uzaktan çözüm sunmak imkanı yok malesef, kendi çözümünüzü kendiniz üretmek durumundasınız.
Başarılar.
Windowsun ingilizce olmasından kaynaklaniyor.Türkçe dil desteği yüklesende farketmiyor. bendede ayni sorun var. en iyisi türkçe karakter kullanmama
ben öyle yapiyorum.

- sabanakman
- Kıdemli Üye
huseyinert yazdı:fontlar turkish karakter set olarak seçili ve normal fontlar arial, tahoma gibi anlam veremedi bir türlü bu işe
Katılımsız XP, Vista Win7 Kurulumları adı altında türlü türlü kurulumlar dolaşıyor piyasada. Arial her yerde yüklüdür diye düşünebilirsiniz ama bu tür kurulum paketlerinde kullandığınız fontlar eksik veya farklı (Türkçe karakter setleri olmayan font dosyası) olarak bırakılabiliyor. Benzeri bir sorun karşısında bizzat Arial fontu dosyalarını bulup karşı tarafa bu font vardır uyarısını almadan yüklediğimde şok olmuştum ama sonuçta sorunum da düzelmişti. O yüzden hangi fontları kullanıyorsanız bunları diğer bilgisayara da yüklemeniz sorunu düzeltebilir. Font yükleme işi, mevcut sisteminizdeki (c:\Windows\Fonts) klasöründeki font dosyalarınızı diğer bilgisayardaki aynı klasöre kopyalama şeklinde gerçekleştirebilirsiniz. Bu arada windows bu Ctrl+C - Ctrl+V işlemi ile kopyalan fontların registry kaydını da otomatik olarak yapacaktır. Ek bir çabaya girmenize gerek yoktur.
Bu arada Türkçe karakteri düzgün olarak göremediğiniz bileşenler hangileri. Sadece DBGrid, DBEdit benzeri veritabanı bileşenlerinde mi yoksa tüm bileşenlerde formlarda mı sorun yaşamaktasınız?
Şaban Şahin AKMAN
bide şunu deneyin win7 de bölge ve dil şeçenekleri->ek ayarlar->sıfırla butonuna tıklayıp evet deyin bu işlemi para birimi saat ve tarih için tekrarlayın
daha sonra programınızı yeniden derleyin
aynı ayarların xp makinelerde olduğundan emin olun.
kesin çözüm olurmu bilmiyorum ama denemekte yarar var
daha sonra programınızı yeniden derleyin
aynı ayarların xp makinelerde olduğundan emin olun.
kesin çözüm olurmu bilmiyorum ama denemekte yarar var
insanın özü tanımasına engel olan perdeleri;
1.kendini beden sanma
2.vehmî benlik
3.beş duyu blokajları
4.toplumsal şartlanmalar ve şartlanmaların oluşturduğu değer yargıları ve değer yargılarından gelen duygular
kişi bu perdelerden arınmadıkça göresel kozasında yaşar ve bir ipek böceği gibi kaynar kazana atılır.
1.kendini beden sanma
2.vehmî benlik
3.beş duyu blokajları
4.toplumsal şartlanmalar ve şartlanmaların oluşturduğu değer yargıları ve değer yargılarından gelen duygular
kişi bu perdelerden arınmadıkça göresel kozasında yaşar ve bir ipek böceği gibi kaynar kazana atılır.
üstadlar bende de aynı sorun var.
Delphi7 de derlediğim exe , windows xp ve 2003 serverde bazen karakter sorunu yaşatıyor.. karakterler japon karakteri gibi oluyor. kapatıp açılınca düzeliyor ama.
Eğer herhangi bir çözüme ulaşırsanız haber verirmisiniz ALLAH rızası için. ilhansal@gmail.com
Delphi7 de derlediğim exe , windows xp ve 2003 serverde bazen karakter sorunu yaşatıyor.. karakterler japon karakteri gibi oluyor. kapatıp açılınca düzeliyor ama.
Eğer herhangi bir çözüme ulaşırsanız haber verirmisiniz ALLAH rızası için. ilhansal@gmail.com