öylesine basit ama bir o kadar da can sıkıcı bir konuda takıldım kaldım

access veritabanı kullanarak bir programcık yazmaya çalışıyorum ( çalışıyorum diyorum çünkü iki yıl aradan sonra delphi yi yeniden açınca tökezledik),
şimdi bu delphi ile mi yoksa access ile mi alakalı orasını da tam kestirebilmiş değilim. personelin giriş ve çıkışlarını takip eden bir sistem olacak. mantık şu şekilde bir personel tablom var bir de giriş çıkışların tutulduğu tablo.
program barkod numarasını aldığında ilk olarak o personelin o günkü giriş tarihini sorguluyor. tabi gece başlayıp bir gün sonra çıkan personeller de var bunun için giriş tarihini bugün ve dün olarak sorguluyor. eğer giriş yoksa yeni bir giriş ekliyor ( o anın tarih ve saatini kaydediyor); eğer bugün ya da birgün öncesi giriş varsa o alanın çıkış tarihini barkotun okutulduğu anı olarak güncelliyor.
benim takıldığım nokta ise: giriş ve çıkış alanlarının tutulduğu alanlar tarihi saatiyle birlikte tutuyor. ben sorguyu çalıştırdığımda sadece giriş tarihini baz alıyorum. sonuçta sorgulama yaparken o adamın saat kaçta girdiğini bulamam. bu şekilde sorgu boş dönüyor ve dolayısıyla sistem her barkot girişinde sanki personel yeni giriyormuş gibi kayıt açıyor.
şimdi ben bunu nasıl yapabilirim? yani tarih ve saati tutan alandan sadece o alanın tarihine göre nasıl sorgulama yapabilirim?
benim sorgum şu şekilde:
Kod: Tümünü seç
SELECT girisPER, girisTARIH, cikisTARIH FROM tblGIRISCIKISLAR WHERE girisPER='+inttostr(personelID)+' AND (girisTARIH=#'+formatdatetime('mm/dd/yy',date)+'# OR girisTARIH=#'+formatdatetime('mm/dd/yy', yesterday)+'#)
ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. iyi çalışmalar.