{$I XXXX.txt}
{$I XXXX.txt}
s.a.
delphide {$I xxxxxx.txt} ile dışarıdan dosyayı ekleyebiliyoruz. Bu işlem C# ta nasıl yapılıyor?
delphide {$I xxxxxx.txt} ile dışarıdan dosyayı ekleyebiliyoruz. Bu işlem C# ta nasıl yapılıyor?
Re: {$I XXXX.txt}
ben de bilmiyorum ama include deyimi olabilir mi acaba.
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Resource'un karşılığında $R bildiriminin işini yapan anlatımlar çıkmakta hep. Include ise uses gibi bir karşılık var ama $I'nın tam C# karşılığına rastlamadım
. Mesela Deneme.inc dosyasınışeklinde kayıt edip, şeklinde kodlayınca .inc dosyası o pas dosyasının kod satırıymış gibi derlenmekte ve butona basıldığı zaman ekrana mesaj gelmekte... Buna karşılık varsa çok süper olacak 

Kod: Tümünü seç
ShowMessage('Deneme');
Kod: Tümünü seç
unit Unit1;
interface
uses
Windows, Messages, SysUtils, Variants, Classes, Graphics, Controls, Forms,
Dialogs, StdCtrls;
type
TForm1 = class(TForm)
Button1: TButton;
procedure Button1Click(Sender: TObject);
private
{ Private declarations }
public
{ Public declarations }
end;
var
Form1: TForm1;
implementation
uses CRC32;
{$R *.dfm}
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
{$I Deneme.inc}
end;
end.

Şaban Şahin AKMAN
C# da ne yapmak istiyorsan biraz daha detay verebilir misin ?
c# ile hazırladığım mobile bir projem var. El terminali ile Logo ya online fiş giriyorum. Her terminal için farklı farklı source kod la uğraşmak istemiyorum. 3-4 projenin aynı kodlu formları kullanmasını istiyorum. Mesela fiş giriş formumda sürekli değişiklik oluyor. Farklı el terminalleri için farklı projeler oluşturdum, ama Fiş giriş formu aynı kodu kullansın istiyorum. Sadece programı derlerken/deploy ederken ilgili terminalin DLL ve kodlarını ekleyerek derlemesini istiyorum. Bu şekilde yapmaz isem terminaller kendinde olmayan bir aygıta ait dll (barkod, audio) ile karşılaştığında prg. çuvallıyor.
Buna benze işlemi Delphi de kolaylıkla yapmıştım. farklı projelerim 3-4 formu ortak kullanıyor. aynısını C# ta yapmak istiyorum.
iyi çalışmalar
Buna benze işlemi Delphi de kolaylıkla yapmıştım. farklı projelerim 3-4 formu ortak kullanıyor. aynısını C# ta yapmak istiyorum.
iyi çalışmalar
afedersiniz logoya ofline fiş kaydediyorum yazmışsınız.
Logo ile iletişimi bir dll üzerinden mi sağlıyorsunuz.
Yoksa tamamen tüm işlemleri kendiniz mi yapıyorsunuz.
Bu arada biraz daha açık yazarsanız sorunuzu yardımcı olmaya çalışırım.
Logo ile iletişimi bir dll üzerinden mi sağlıyorsunuz.
Yoksa tamamen tüm işlemleri kendiniz mi yapıyorsunuz.
Bu arada biraz daha açık yazarsanız sorunuzu yardımcı olmaya çalışırım.
derviş
Ofline değil online,
Logo ya query ile bilgi eklemek pek mantıklı değil. Kendi Obj.DLL ini kullanıyorum.
Logo ya query ile bilgi eklemek pek mantıklı değil. Kendi Obj.DLL ini kullanıyorum.
Kendi dll derken bunun için herhangi bir lisans ücrteti ödeniyormu yoksa acaba herkese açık mı.
Bende logonun tiger versiyonu için böyle bir dll vardı ama lisanslı olduğunu hatta baya pahalı olduğunu biliyorum.
Bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim benimde bu tarz bir uygulama yazmam gerrekiyorda.
Teşşekkürler iyi çalışmalar.
Bende logonun tiger versiyonu için böyle bir dll vardı ama lisanslı olduğunu hatta baya pahalı olduğunu biliyorum.
Bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim benimde bu tarz bir uygulama yazmam gerrekiyorda.
Teşşekkürler iyi çalışmalar.
derviş
Tiger Plus için olan 750 TL civarında (tek kullanıcı)