Xml Dosyasında arama

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
allpower
Üye

Xml Dosyasında arama

Mesaj gönderen allpower »

Delphide hazırladığım bir projede belli formattaki xml dosyasından

Kod: Tümünü seç

<B ID=1>
<D ID=123456>
<D ID=123457>
</B>
<B ID=2>
<D ID=123457>
<D ..........
......
gibi nested yapıda databasede bulunupta bu xml dosyasında bulunmayan Id numaralarına bulmam gerekiyor buna gore dbde ilgili kayıt ile ilgili bazı işlemler yapılacak. Xml Binding delphi kısmından bu xml dosyalara erişebiliyorum okuyabiliyorum ama Datasette olduğu gibi Locate veya buna benzer bir fonksiyon olması gerekiyor ki bu deger xml dosyasında varmı yokmu ogrenebileyim.
Daha önce xml dosyasında arama yapmış olan nasıl yapıtığını kısaca izah edebilirmi acaba?
Şimdiden teşekkür ederim.

Not: Yapı gereği XML dosyalarına erişim için ClientDataset kullanamıyorum.
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Re: Xml Dosyasında arama

Mesaj gönderen Battosai »

XML yapısı sabit ise kendin bir arama methodu yazabilirsin...İlk önce xml verisini bir stringlist e al sonra satır satır arama yapıp var mı yok mu tespit edersin...
allpower
Üye

Mesaj gönderen allpower »

Evet bende ona benzer bir yapıyla çözdüm bu arada. Daha pratik hazır bir yöntemin olup olmadığını merak etmiştim aslında araştırdığım kadari ile yok. Sizinde mesajınız o yönde zaten.
Cevabınız için teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Mesaj gönderen Battosai »

aslında gelişmiş xml kütüphaneleri var onların arama özellikleride var ama bahsettiğiniz yapı için kendi kodlarınızı yazmanız daha iyi ve pratik olur...ben yinede ilerde lazım olur diye bir link göndereyim burdaki bileşeni inceleyebilirsiniz bunun gibi başka örneklerde var tabi...
http://www.simdesign.nl/xml.html
emin_as
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen emin_as »