S.A.
kusuruma bakmayın bu işte yeniyim.
Access veri tabanında ki bir tablodaki bir alanı komple bir dbcombobox içine nasıl eklerim.
Db den Combobox a liste çekme
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Re: Db den Combobox a liste çekme
@Destiny24
Kusurabakmayın derken hiç araştırmadan sorduğunu düşünüyorum.
comboboxın DataSource kısmını bağladıktan sonra DataField dan hangi fieldı yüklemesini istiyorsan gösteriyorsunuz.
comboboxın DataSource kısmını bağladıktan sonra DataField dan hangi fieldı yüklemesini istiyorsan gösteriyorsunuz.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..

öyle yaptım olmadı zaten onun için sordum böyle yapınca sadece ilk sıradaki kayıtı aldı db den.ben o alandaki bütün kayıtların comboboxda listelenmesini istiyorum.conari yazdı:@Destiny24
DBLookupComboBox kullanacaksın....
DBLookupComboBox ın listsource ve listfield ayarından yaptım.Battosai yazdı:DBLookupComboBox kullanacaksın....
teşekkürler yardım için