Error Bu hatanın Sebebi nedir ???
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Error Bu hatanın Sebebi nedir ???
S.A arkadaşlar projemde ki exe yi çalışltırınca şu hata mesajını veriyor :
Cannot focus a disabled or invisible windows
Allah rızası için bunun sebebi nedir nasıl düzeltirim bilen varsa söylesin....
Cannot focus a disabled or invisible windows
Allah rızası için bunun sebebi nedir nasıl düzeltirim bilen varsa söylesin....
Re: Error Bu hatanın Sebebi nedir ???
FormX.CanFocus;
falan demişsindir fakat FormX'in Visible özelliği yada Enabled özelliği falsedir.
Böyle olursa hata verir.
falan demişsindir fakat FormX'in Visible özelliği yada Enabled özelliği falsedir.
Böyle olursa hata verir.
En son qamyoncu tarafından 14 Tem 2010 09:43 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Batuhan TAŞDÖVEN
'Yükseldikçe küçülen bir uçurtma..'
'Yükseldikçe küçülen bir uçurtma..'
-
- Üye
bazı denetimler kullanıcıdan giriş(input,girdi,klavyeden veya fareden) alır, mesela edit kontrol veya memo kontrol yada button gibi. Hangi kontrolün giriş için aktif olcağını, kullanıcı yada programcı belirler. Kullanıcı belirlerse sorun yok ama programcı gözükmeyen bir kontrolü giriş(odak,hedef,aktif) kontrolü yani focuscontrol yaparsa budurumda program hata vercektir.
verdiğiniz cevap için tşk ederim kamyoncu amca ve nightwolfcem hocam yalnız konuyu biraz daha açarsanız seviniirm.Şimdi benim projemde kullanıcıya şifre soran bir form var burada ben bir tan sanal klavye componenti koydum edi1 e şifre girmes için sebebi bu mu acaba..??
visiblesi false olan bir pencerede herhangi bir nesneye (örnegin Edit1.setfocus) demissin. form'un visible özelligi false oldugu icin, edit nesnesine focus atamiyor. o nedenle bu hatayi aliyorsun. mesela loginform olabilir veyahut benzeri bir form.
kıdemsiz üye
peki hocam projede örnegin Edit1.setfocus) gibi birşey yoksa ne olur o zaman ???
focus alabilme özelligi olan herhangi bir nesneye setfocus eklemissin. bunun haricinde bu hatayi almazsin. kodlarini bir gözden gecir ve SetFocus yazili olan satiri bul. deneme amacli bir devre disi birak. farki göreceksin...
kıdemsiz üye
tamam hocam sorunu çözdüm ilginiz için bütün arkadaşlara tşk ederim..
setfocus u kaldırarak mı çözdün?
(eğer öyleyse hata muhtemelen şöyle oluyordur. 3 Sayfalı PageControl kullandığını varsayalım. PageControl componentin program çalıştığında 1.sayfası aktif olsun ve ekrana gelsin, ama sen 3.sayfadaki bir edit e setfocus yapıyorsan o hatayı verir.)
(eğer öyleyse hata muhtemelen şöyle oluyordur. 3 Sayfalı PageControl kullandığını varsayalım. PageControl componentin program çalıştığında 1.sayfası aktif olsun ve ekrana gelsin, ama sen 3.sayfadaki bir edit e setfocus yapıyorsan o hatayı verir.)
evet form17 de iskonto+KDV hesapma formu vardı orada editler aktif olsun diye form create olayına edit1.setfocus yazdım onun için vermiş bu hatayı setfocusu kaldırınca düzeldi...fakat ben projemde page control bileşeni kullanmadım...
evet projemde fo0rm 17 deki editler için form cretae olayına edit1. setfocus yazmıştım hatanın sebebi buymuş ayrıca projemde page comtorol componenti kullanmadım..
formun create eventinde henüz form görünür olmadığından hatayı almışsınız. setfocus u onshow eventinde kullanabilirsiniz..
bazen yükselmek için önce dibi görmek gerekir...
forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...
yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...
yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

hocam ilginiz için çok tşk ederim yani bu setfocusu onShow olayına yazsam sorun olmaz mı ???
s.a.
muhtemelen şöyle bir yapı derdinize çare olacaktır.
bu şekilde iken sadece bir yerde focus ile ilgili hata aldım. oda değişik bir proje idi zaten şimdi detaylarını hatırlamıyorum.
muhtemelen şöyle bir yapı derdinize çare olacaktır.
Kod: Tümünü seç
if editxxxx.canfocus then editxxxx.setfocus;
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim