Mwrhabalar
Treeviewde 100 tane dosyayi "RichEdit1.lines.loadFromFile" metoduyla ekrana cagiriyorum. Ve her dosyada yapilan degisiklikleri de kaydetmek istiyorum. Sorun her dosyayi ayri ayri "RichEdit1.lines.SaveToFile" metoduyla ayri ayri kod yazarak kaydetmektens, farkli bir yöntemle kaydetmek mümkün degilmi? Yani kaydetmek icin her dosyaya ayri (100 satir) kodmu gerekiyor. Bunun bir basit yöntemi olmali diye düsünüyorum.
Tsk
Kaydetme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: Kaydetme
Afedersin tam olarak anlayamadım ama bi kaç çözüm öne süreyim belki işine yarar.
-100 tane boyutunda bi adet dizi TRichEdit nesnesi oluşturursun. Değişiklik yapıldıktan sonra bu dizilere kaydedersin. En son bir for döngüsüyle hepsini SaveToFile ile dosyaya kaydedersin.
-Bir Timer kontrolünde sürekli buton'a basılıp basılmadığını kontrol edersin(buttonOnClick içine bir boolean değişkeni koyarak mesela) Eğer basılmışsa o dosyayı kaydedip bir sonrakine geçmesini sağlarsın. (RichEdit1'e 100 dosyayı sırayla koyucağını varsayıyorum. butona basınca bir diğer dosya gelcek falan)
-100 tane boyutunda bi adet dizi TRichEdit nesnesi oluşturursun. Değişiklik yapıldıktan sonra bu dizilere kaydedersin. En son bir for döngüsüyle hepsini SaveToFile ile dosyaya kaydedersin.
-Bir Timer kontrolünde sürekli buton'a basılıp basılmadığını kontrol edersin(buttonOnClick içine bir boolean değişkeni koyarak mesela) Eğer basılmışsa o dosyayı kaydedip bir sonrakine geçmesini sağlarsın. (RichEdit1'e 100 dosyayı sırayla koyucağını varsayıyorum. butona basınca bir diğer dosya gelcek falan)
Batuhan TAŞDÖVEN
'Yükseldikçe küçülen bir uçurtma..'
'Yükseldikçe küçülen bir uçurtma..'
-
- Üye
Re: Kaydetme
en güzeli Eğer bir değişiklik yapıldıktan sonra başka bir dosyaya geçiliyorsa o sıra kullanıcıya değişikliklerin kaydedilip kaydedilmiyceğini sorup diğer dosyanın okutulması .Yoksa tüm özellikleri ile bir liste halinde rich edit içeriklerini hafızada tutmalı ve kaydettirmelisinki gereksiz olur kanımca