[SORU]-MySQL Kullanıcı Ekleme ve Çalışma Hatası !

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
hi_selamlar
Üye

[SORU]-MySQL Kullanıcı Ekleme ve Çalışma Hatası !

Mesaj gönderen hi_selamlar »

S.A. arkadaşlar,

projemi MySQL üzerinde geliştirdim çok şükür sorunsuz çalışıyor bir sorun yok. projeyi hep root kullanıcısı üzerinden yaptım.
müşterim şimdi aktif kullanıcıları görmek istiyor doğal olarak. bende her kullanıcı için MySQL içinde birer kullanıcı açmak ile
bu sorunu çözmek istedim.

Kullanıcı açmaya çalıştım. (örnek)
User name : deneme
Pass : deneme

bu kullanıcı üzerinden bağlanmaya çalıştığımda ise şöyle bir hata veriyor.

Kod: Tümünü seç

#28000Access denied for user 'deneme'@'C******aToshiba' (using password: YES)
Ne yaptıysam olmadı. ne denediysem olmadı. ama ROOT kullanıcısı ve şifresi ile giriş yapabiliyorum.

Lütfen bu konuda bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum. :!:

NOT:

Ben kullanıcı açma işlemini direkt ana sistemden açmıyorum. Benim bulunduğum terminal den ana sistem DB sine bağlanıyorum.
Daha sonra kullanıcı açıyorum. Zaten bütün işlemlerimi bu şekilde yapıyorum. Bu her halde sorun olmasa gerek !!!!

S.A.

Saygılar.
Herkes cahildir, bazi konularda.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: [SORU]-MySQL Kullanıcı Ekleme ve Çalışma Hatası !

Mesaj gönderen mkysoft »

Kullanıcıyı nasıl açıyorsunuz bilgi vermemişsiniz. Kullanıcı adlarını direk mysql tablolarına mı yazıyorsunuz yoksa SQL komutları ile mi ekliyorsunuz. Bu işin kuralları var.
1. kullanıcı hangi ip den bağlanacağı bilgisiyle birlikte temel yetkilerle eklenir.
2. database göre temel yetkiler verilir
3. tablolara göre yetkiler verilir
4. yetkiler aktifleştirilir (flush privileges)

Örnek için açık kaynak haline getirdiğim dershane otomasyonuna bakabilirsiniz:
viewtopic.php?f=12&t=26633
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Re: [SORU]-MySQL Kullanıcı Ekleme ve Çalışma Hatası !

Mesaj gönderen Battosai »

Güvenlik açısından şu hususlara dikkat;
-Hiçbir zaman root kullanıcısı ile çalışmayın
-Veritabanının ilgili tablosu hangisi ise sadece bu tablo için; insert,update,delete ve select komutlarını(Genel komutlardır isteğe göre ekleme yapabilirsin) çalıştırabilen bir kullanıcı eklenmeli. Bağlantı bu kullanıcı ile sağlanmalı...
-Bu MySQL kullanıcısı bilgilerini program kullanıcıları bilmemeli...Yoksa istediği şekilde veritabanına bağlanıp her türlü zararı verebilir(İşten atılmış bir personel mesela :twisted: )
-Programa girmek için bir kullanıcı tablosu oluşturulmalı kullanıcı girişi ona göre ayarlanmalı...yani Direk Mysql kullanıcısı olarak giriş yapılmamalı.

Kullanıcılar hakkında detaylı bilgiyi MySQL yardım dosyalarından veya internete arama yaparak öğrenebilirsin...