yapmak istediğim şey şu bir memo nesnesine satır eklendikçe nesnenin height özelliğinin artmasını istiyorum yani scroollbar çıkmadan satır eklendikçe
aşağı doğru uzasın.
Memo1.Lines.Add('a');
if Memo1.Lines.Count<=3 then
Memo1.Height:=Memo1.Lines.Count*25
else
Memo1.Height:=Memo1.Lines.Count*17;
aslında yapmak istediğim işi yukarıdaki kodla yaptım ama pek içime sinmedi. 1 satırın uzunluğu yaklaşık 20 piksel olduğu için satır sayısıyla bu sayıyı çarpıpı memo nesnesinin height özelliğine atıyorum.ilk 3 satırda satırların hepsi tam olarak görünmediği için 25 ile çarptırıyorum diğer satırları 16 ile.
ama dediğim gibi pek içime sinmedi
bu konu hakkında siz neler söylersiniz?
insanın özü tanımasına engel olan perdeleri;
1.kendini beden sanma
2.vehmî benlik
3.beş duyu blokajları
4.toplumsal şartlanmalar ve şartlanmaların oluşturduğu değer yargıları ve değer yargılarından gelen duygular
kişi bu perdelerden arınmadıkça göresel kozasında yaşar ve bir ipek böceği gibi kaynar kazana atılır.
sevgili nightwolfcem kardeşim;
ilgin ve cevabın için çok teşekkür ederim
gönderdiğin kodu denedim ama kendi yazdığımla aynı işi yapıyor.
yani benim yazdığımda yaklaşık bir 10 satırdan sonra fazla uzuyor memo
denediğim kadarıyla senin yazdığın koddada aynı durum söz konusu.
insanın özü tanımasına engel olan perdeleri;
1.kendini beden sanma
2.vehmî benlik
3.beş duyu blokajları
4.toplumsal şartlanmalar ve şartlanmaların oluşturduğu değer yargıları ve değer yargılarından gelen duygular
kişi bu perdelerden arınmadıkça göresel kozasında yaşar ve bir ipek böceği gibi kaynar kazana atılır.
Benim denediğim font büyüklüğünde sorun cıkmamıştı .Aslında kod yanlışmış sorun Memo bileşeninin kendi fontu ile, yazı alanında kullanılan fontun farklı olmasından kaynaklanıyor . Aşağıdaki kodun sorun cıkaracağını sanmıyorum Eğer font değişikliği varsa program içinde Formcreate daki yazı Büyüklüğünü alma olayını tekrarlaman lazım .