load Sorunu

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Laz61
Üye

load Sorunu

Mesaj gönderen Laz61 »

Arkadaslar Merhaba

iki gündür ugrasiyorum, sorunu buldum ama cözemedim. 1. Button2LoadFromFile tusunu tiklayarak Richedit1'e "Metin.rtf" isimli dosyayi aciyorum. 2. Daha sonra Button1DosyaAc tiklayarak richedit2'ye bir dosya daha aciyorum (dosyada degisiklik yapmadan). Bunlar sorunsuz aciliyr. 3. Daha sonra tekrar Button2LoadFromFile tusunu tikladigimda hata mesaji veriyor. Sorun tüm yolu verdigimde "Richedit1.Lines.LoadFromFile('c:\Abc\Metin\Metin.rtf');" ortadan kalkiyor. Tüm yolu vermedigimde hata mesaji veriyor.

Tsk ederim procedure TForm1.Button1DosyaAcClick(Sender: TObject);
begin
if OpenDialog1.Execute then
begin
RichEdit2.Lines.LoadFromFile (OpenDialog1.FileName);
Caption :=OpenDialog1.FileName;
end;
end;
procedure TForm1.Button2LoadFromFileClick(Sender: TObject);
begin
Richedit1.Lines.LoadFromFile('\Abc\Metin\Metin.rtf');
end;
end.
Hayat tüm olumsuzluklara rağmen yaşamaya değer.
Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye

Re: load Sorunu

Mesaj gönderen unicorn64 »

keşke hata mesajını da yazsaydınız... ama sanırım dosya bulunamadı hatası veriyor. aklıma ilk gelen opendialog la dosya seçerken aktif klasörün değişmiş olması...
sanırım Metin.rtf dosyası uygulamanın olduğu klasörde bulunan Abc klasörünün içindeki Metin klasörü içinde..

Kod: Tümünü seç

procedure TForm1.Button2LoadFromFileClick(Sender: TObject);
var
 uygulamayolu:string;
begin
 uygulamayolu:=extractfilepath(application.exename); 
 Richedit1.Lines.LoadFromFile(uygulamayolu+'Abc\Metin\Metin.rtf');
end;

bazen yükselmek için önce dibi görmek gerekir...

forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...

yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

Resim
Kullanıcı avatarı
ByDeniS
Üye

Mesaj gönderen ByDeniS »

Richedit1.Lines.LoadFromFile(ExtractFileDir(Application.ExeName) + 'Abc\Metin\Metin.rtf');

Şeklinde kullan manuel verilen dizin kızmındaki komutu.

Ayrıca string'e yükleyip string'den load yapman daha verilim olur. Birde loadfromfile dediğin zaman dosyayı açık tutuyor olabilir. Bir yerden aklıma böyle kalmış ama hatırlayamadım yanlış olabilir. Bu yüzden işlem sonunda CloseFile; komutunu bir kullanç.
·•· Bilgi Güçtür ! Bu Gücü Hisset ! ·•·
Laz61
Üye

Mesaj gönderen Laz61 »

Merhabalar

ilginizden dolayi zaten her türlü tesekkürü hak ediyorsunuz. Baska da yapabilecek bir sey yok. Yine de siz sitem dolu metinleri cikarsaniz, onun yerine daha müsfik ifadelerle insanlarla ilgi kursaniz cok daha güzel olur. Alcak gönüllülük, sabir, hos görü vs.nin olmadigi yerde insanlarin ihtiyaclari görülse bile pek taktir toplanmaz. Sorunlarin cözümü icin netlestirilmesi gerekir. Bu dogru. "insanlarin sikintilarina sabredenlerin Allah yüzünü ak eylesin" Hz. Muhammed

Sorunu cözdüm.
Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye

Laz61 yazdı:Merhabalar

ilginizden dolayi zaten her türlü tesekkürü hak ediyorsunuz. Baska da yapabilecek bir sey yok. Yine de siz sitem dolu metinleri cikarsaniz, onun yerine daha müsfik ifadelerle insanlarla ilgi kursaniz cok daha güzel olur. Alcak gönüllülük, sabir, hos görü vs.nin olmadigi yerde insanlarin ihtiyaclari görülse bile pek taktir toplanmaz. Sorunlarin cözümü icin netlestirilmesi gerekir. Bu dogru. "insanlarin sikintilarina sabredenlerin Allah yüzünü ak eylesin" Hz. Muhammed

Sorunu cözdüm.
bu sözler kimin hangi sözüne karşıydı anlamadım? 2 tane cevap var zaten ve görünürde sitem dolu bir mesaj yok bence.
2 cevaptan 1 tanesi bana ait olduğuna göre %50 ihtimalle benim mesajım. ve mesajlarımı yazarken sitemkar olmamaya dikkat ederim... yine de canınızı sıktıysam kendi adıma özür dilerim ama canınızı sıkan nedir merak ettim.

eğer bensem, ortamı germemek adına özel mesajla durumu iletirmisiniz...

imzamdaki yazıya karşılıksa bu sözleriniz, olay kesinlikle kişisel değil, sadece "hata var" deyip sonra cevap bekleyen o kadar çok kişi var ki.. ve dahası konu gereksiz yere uzuyor, forum kirliliği de oluyor.

bence bu forum kültürüyle alakalı bir konu...(kimseye kültürsüz demedim yanlış anlaşılma olmasın, bence böyle yapılırsa daha güzel olur,daha etkin bir kullanım sağlanır demek istedim)

daha fazlası için...

Resim
nightwolfcem
Üye

Mesaj gönderen nightwolfcem »

unicorn bende ilk gördüğümde imzanı cevap içeriğinin içinde algıladım , diğer mesajlarınıda görünce imzan olduğunu anladım :)
Ve doğru bir imza ;)
Laz61
Üye

Mesaj gönderen Laz61 »

Selamun aleykum

Güzel kardesim, polemik,özür vs. adina ne denilirse denilsin yok. Niyetimde o degildi. Sadece su siraladiginiz 6 madde de vurgulanan seylerin yumusatilmasi taraftariyim. Bunlari sizi tenkit, yaralama vs icin yazmadim. Yinede kocaman bir tsk.

Her sey gönlünce olsun.
Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye

dediğim gibi imzamdakiler kesinlikle kişisel değil, ne kendi adıma bir şey istiyorum, ne de belirli bir kişiye karşı yazdım....
özellikle bir ara yoğun şekilde aynı şeyler yaşandı bende kendimce tepkimi koydum... yazarken de iğneleyici olmamaya, yanlış anlaşılmamaya dikkat ettim. kaç defa yazdıklarımı sildim.. çünkü amacı dışına çıksın istemedim yazdıklarım. tenkit değil öneri sadece yazdıklarım...

belki önceki mesajımın başında "keşke hata mesajını da yazsaydınız..." şeklinde girişim bu tepkine neden oldu bilemiyorum.. ama bu bir sitem değildi, işleri daha kolaylaştıracak bir öneriydi sadece.... ve uzun zamandır aynı imzayı kullanmama rağmen ilk tepki senden geldi..

sen imzamı görmezden gel istersen, ne de olsa imzanda da dediğin gibi "Hayat tüm olumsuzluklara rağmen yaşamaya değer."

daha fazlası için...

Resim