Delphi 2010 deneme sürümünü indirdim. kurdum. Jedi yi kurmak istedim olmadı. Jcl normal paket ile kurulmadı. setup ı bulamadı diyip kapattı. Burdan http://garr.dl.sourceforge.net/project/ ... RS2010.zip Jcl yi bir setup bulup kurdum fakat jedi çalışmadı. dcc32ex.exe dosyası delphi de mevcut. Jcl guruldu jvcl kurulmadı. componentler gelmedi haliyle. Bu sorun nasıl çözülebilir?
tekrar kurdum. installer bu sefer kuramadı. dosya yok diyor ne yapsam bilemedim.
bin/jediinstaller.exe diye bir dosya narıyor dosya yok kapatıyor.
Jedi ve Delphi 2010 kurulum sorunu
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Jedi ve Delphi 2010 kurulum sorunu
Ahmet DENİZ
Re: Jedi ve Delphi 2010 kurulum sorunu
dcc32.exe delphini komponent kurmak içinb kullandığı ara yazılımdır. Ancak bu dcc32.exe demo ve kaçak sürümlerde lisans olmadığından çalışmaz ve component kurdurmaz.
benim elimde bir delphi 7 proje var bunun delphi 2010 ile çalışıp çalışmıcanı nasıl anlayabilirim?
delph 7 + jedi + firebird +ibx
delph 7 + jedi + firebird +ibx
Ahmet DENİZ
Projeyi delphi 2010 ile açıp compile edebilirsen demekki çalışıyordur. Delphi 2010 ile çok fazla çalışma şansım olmadı ama bir kaç ufak denemede ADO nesnelerinin değiştiğini farkettim. Bazı eski kodlar çalışmıyor. Yine buna benzer kod değişimleri olmuş olabilir. Projende ufak tefek değişkliklerle delphi 2010 da çalışır hale getirebilirsin. Kolay gelsin.
delphi 2010 da açmam için jedi yi kurmam lazım onu kuramıyorum.
Ahmet DENİZ
2010 deneme sürümü olduğu için kuramayacğını söylemiştim zaten.