Readonly olmayan PivotGird

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
habilkader
Üye

Readonly olmayan PivotGird

Mesaj gönderen habilkader »

Merhabalar;

Aşağıdaki örnekte görüldüğü gibi Renk-Beden-Miktar alanrından oluşan bir tablom var

Renk-Beden-Miktar
------ ------- -------
Mavi --S-- 2
Mavi --M-- 3
Mavi --L-- 1
Sarı --S-- 4
Sarı --M-- 5
Sarı --L-- 2
Yeşil --S-- 1
Yeşil --M-- 0
Yeşil --L-- 2
.... .... ...

Yukarıdaki örnek tabloya veri girme işlemeni herhangibir DBGrid aracalığı ile girebiliyorum
Ancak kullnıcının daha rahat veri girişi yapabilmesi için
Renkleri Satır,
Bedenleri Sutun
Miktarlarıda veri haline getirerek aşağıdaki gibi birgörüntü elde etmek istiyorum

Renk -- S -- M -- L
----- ---- ---- -----
Mavi -- 2 -- 3 -- 1
Sarı -- 4 -- 5 -- 2
Yeşil -- 1 -- 0 -- 2

devexpress CXPivotGrid kullanıldığında tablo yukarıdaki gibi istediğim hale geliyor. Bedenleri Sutun yapabiliyorum ancak
pivotgirdler ReadOnly yani veri girişi yapılamıyor sadece raporlama amaçlı .

Ancak renk ve bedenler sabit, miktarları ise kullanıcı klavyeden girecek. Bu durumda cxPvivotGrid işe yaramıyor.

Bu konuda bir fikri olan varmı ??
Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye

Re: Readonly olmayan PivotGird

Mesaj gönderen unicorn64 »

string grid kullanabilirsiniz. renk ve beden değerleri sabit olduğuna göre bunları aynen belirttiğiniz şekilde 0. satıra ve 0.sütuna yazarsınız ve fixedcolumn fixedrow u 1 yaparsınız.. databind olmayacağından renk ve beden değerlerini alıp manuel olarak yazarsınız. biraz uğraştırsa da istediğinizi elde edersiniz...
bazen yükselmek için önce dibi görmek gerekir...

forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...

yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

Resim
habilkader
Üye

Mesaj gönderen habilkader »

İlginiz için tşk ler
TStringGridi eğer başka bir çıkış yolu bulmazsam en son durumda kullanmak istiyorum.

CxPivot girid içine tabloya bağlanmış DBEdit gömerek yapmaya çalışıyorum ama belki bu iş hazır yapan bir compenet vardır diye düşüyorum
qamyoncu
Üye

Mesaj gönderen qamyoncu »

Çok da zor bir iş değil oysa ki, bu kadar hazır komponent arama sürecinizde rahatlıkla yazabilirdiniz bu işi halleden kodu. Hem hazıra da kaçmamış olurdunuz. :)
Batuhan TAŞDÖVEN
'Yükseldikçe küçülen bir uçurtma..'
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

Böyle biçim değiştirmiş bir grup toplamı alınmış kayıtta, yapılan değişiklik karşılığında hangi kayıtlar nasıl etkilenmesi lazım veya nasıl kayıt eklenmesi lazım. Mesela bu sorunuzu bir grup kayıt üzerinde (kayıtlar bunlar, pivot görünümü şudur ve şu değişiklik sonucunda kayıtlar şöyle olmalıdır gibi bir) örnek soru hazırlamaya çalışırsanız durumu daha net anlayacağınızı tahmin ediyorum.
Şaban Şahin AKMAN